Disobedience

Gelaagd drama vol sterke beelden over verboden liefde in strenggelovig milieu
di 27
november
  • di 27 nov
    20:30 - 22:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Sebastián Lelio bewijst zich nog maar eens als een van de meest getalenteerde filmmakers ter wereld met Disobedience. - De Morgen ★★★★

Het Engelstalige filmdebuut voor de Chileen Sebastián Lelio - die ironisch gezien net de Oscar voor beste Niet-Engelstalige Film in ontvangst mocht nemen voor Una Mujer Fantástica - waagt zich opnieuw op onontgonnen gebied: een orthodox Joodse gemeenschap in Noord-Londen.

 

Ronit, een jonge stijlvolle vrouw die in New York werkt als fotografe, keert naar haar geboortedorp terug om de begrafenis van haar vader bij te wonen. De man was een gerespecteerde rabbi en Ronit was zijn enige dochter. Ze ruilde destijds de verlammende rigide structuur van haar jeugd in voor een seculiere levensstijl. Een keuze die het hart van haar vader brak, en waarvoor ze zich steeds schuldig is blijven voelen. Ze kon destijds de aantrekkingskracht voor haar beste vriendin Esti niet langer de baas. Wanneer ze elkaar zoveel jaren later opnieuw tegenkomen, wordt het duidelijk dat de vlam nog niet gedoofd is. Hun passie en de daarbij horende gemoederen laaien hoog op. Esti is intussen getrouwd met Dovid, de opvolger van de overleden patriarch.

 

‘Disobedience’ is veel meer dan een verboden liefdesverhaal . Het is een genuanceerde blik waarbinnen de grenzen van conventionaliteit en absurditeit bij de kijker worden gelegd. Een oprecht beresterk drama dat in deze tijden verplicht kijkvoer zou moeten zijn.

 

Regie Sebastián Lelio Met Rachel McAdams, Rachel Weisz, Alessandro Nivola
Ierland/GB - drama - 2017 - 114' - 12+ - tweetalig ondertiteld

 

In het kader van Holebifilmfestival.