De kast van: Rick de Leeuw

Rick de Leeuw
zo 18
november
  • zo 18 nov
    09:30 - 11:30
    Bibliotheek De Wolfsput

Ontdek eens iets nieuws op basis van de favorietjes van anderen.

De kast van... is een literair traject waarbij we bekende mensen laten vertellen over hun favorieten. We gaan van start met Rick de Leeuw over zijn favoriete boeken, muziek, films, gerechten enz.. 

Wat staat er in de platenkast van Rick de Leeuw? Wat staat er altijd in de frigo bij Rick de Leeuw? Welk boek raadt hij steevast aan bij vrienden? Met welk gerecht kan je hem altijd plezieren? In ‘de kast van’ gaan we op zoek naar de lijstjes met favorieten van bekende artiesten in de hoop op deze manier iets nieuws te ontdekken. En op het volgende etentje met vrienden kan je dat zeggen: “Dat boek moet je eens lezen, Rick de Leeuw heeft het mij aangeraden!’.


In het concept ‘de kast van’ kan je enkele weken lang de favorieten van een bekend persoon terug vinden in een kast in de bibliotheek. De persoon in kwestie komt ook een woordje uitleg geven bij zijn favoriet boek, zijn beste film aller tijden, zijn lievelingsdrankje of gerecht, zijn favoriete muziek, zijn leukste reisboek enz..


Rick komt ook vertellen over zijn nieuwe boek ‘Ik, Jan Smeken’ dat hij samen met U.A. professor Remco Sleiderink heeft geschreven over – u-kan-het-al-raden- Jan Smeken, die 500 jaar geleden stadsdichter was van Brussel. Hij heeft decennialang gewogen op het cultureel beleid van de stad, als schrijver en toneelauteur.

Meer info over het boek 'Ik, Jan Smeken' in een artikel van Bruzz. 


Aangezien heel wat agenda’s overvol staan, hebben we ervoor gekozen om ‘de kast van’ op een zondagochtend te organiseren en dan zorgen wij voor het ontbijt! De koeken en de koffie staan klaar vanaf 9u30 en we sturen Rick de Leeuw opnieuw huiswaarts om 11u30. Zijn kast blijft nog in de bibliotheek staan tot 15 december, want vanaf dan zal Mauro de kast komen vullen.


Een initiatief van bibliotheek de Wolfsput, Westrand en Willemsfonds Dilbeek.


Volgende kasten:
Vrijdag 11 januari afterworkdrink bij de kast van Mauro