BlacKkKlansman

Sfeervolle komedie van Spike Lee met hallucinante, waargebeurde plot
di 4
december
  • di 4 dec
    20:30 - 22:45
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Spike Lee is boos. Op Donald Trump, op alt-right, op racisten. Maar die woede zet Amerika’s felste regisseur deze keer om in humor.

Ron Stallworth is begin jaren zeventig de eerste zwarte detective bij de politie van Colorado Springs. Om zijn naam te vestigen, begint hij aan een gevaarlijke missie: het infiltreren van de Ku Klux Klan om hun misdaden te onthullen. Daarbij rekruteert hij al snel een ervaren blanke collega, Flip Zimmerman. Samen proberen ze de extremistische haatgroep te ontmantelen, net op het moment deze organisatie haar imago probeert op te poetsen om de macht te grijpen.

 

BlacKkKlansman ging in première op het filmfestival van Cannes en kreeg 10 minuten lang een staande ovatie en Spike Lee mocht de Grote Prijs van de Jury in ontvangst nemen. Het was dan ook lang geleden dat de cultregisseur van onder meer ‘25th Hour’, ‘Jungle Fever’, ‘Malcolm X’, ‘Do The Right Thing’ ons nog eens trakteerde op een kritische, cultuurgevoelige film op niveau. Met deze laatste worp toont hij dat hij nog steeds een prominente en belangrijke stem is voor zwart Amerika.

 

Regie Spike Lee Met John David Washington, Adam Driver, Topher Grace, Laura Harrier
Verenigde Staten - 2018 - komedie - 128' - 12+ - tweetalig ondertiteld