Cold War

Liefdesverhaal ten tijde van de Koude Oorlog in Polen - superlatieven schieten de pers te kort
di 12
februari
  • di 12 feb
    20:30 - 22:00
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Eén van die zeldzame films waarop niets aan te merken valt - ★★★★★ De Morgen 

Een meeslepend liefdesverhaal, gedraaid in zwart-wit, ten tijde van de Koude Oorlog in Polen. Een verhaal over onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd.

 

In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te zetten dat Poolse folklore opvoert, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, maar lijken voortdurend op de vlucht tussen oost en west. Ze kunnen niet zonder maar ook niet met elkaar. Al snel ontstaat een gepassioneerde romance, die wordt bemoeilijkt door de politiek en andere tegenslagen.

 

Eerder maakte regisseur Pawlikowski al de alom bejubelde film Ida, over een jonge Poolse non die achter een duister familiegeheim komt. De lof voor 'Cold War' is echter nog aanzienlijker: de film werd geselecteerd voor de Officiële Competitie van het Filmfestival van Cannes, waar Pawlikowski werd bekroond als Beste Regisseur. Last but not least is de film tijdens de slotavond van Film Fest Gent bekroond met de Grand Prix voor beste film.

 

Regie Pawel Pawlikowski Met Joanna Kulig, Tomasz Kot, Borys Szyc
Polen, Frankrijk, Groot-Brittannië - Drama - 2018 - 84' - tweetalig ondertiteld