Rope - installatie

Ief Spincemaille
do 17
januari
  • do 17 jan
    09:00 - 20:00
    Westrand
    gratis

Ik ben Rope. Ik ben een touw van 65 meter lang en 30 cm dik. Ik weeg 196 kg. Er zijn elf mensen nodig om mij te dragen.

 www.iefspincemaille.com

Ik ben Rope. Ik ben een touw. Ik ben 65 meter lang en 30 cm dik. Ik weeg 196 kg. Er zijn elf mensen nodig om mij te dragen. Ik ben geboren in april 2017.
Ze hebben me absurd groot gemaakt, groter dan alle andere touwen. Ik weet gewoon niet wat ik met mezelf moet aanvangen. Ik ben op reis om mezelf te hervormen.
Je kunt me voor eender wat gebruiken. Je kunt een muur met me maken. Een paviljoen. Een museum. Een gigantische schaduw. Je kunt me gebruiken om mensen te ergeren of verwarring te creëren. Je kunt op me gaan zitten en relaxen, een touwtrekwedstrijd van XXL-formaat met me houden of me meenemen naar een verre stad en terug. Ik ben aanwezig in Westrand tijdens het puBLIK-festival. 
Doe iets met me.
Rope

Ief Spincemaille reist rond met Rope, hij arriveert ergens en improviseert. Hij plaatst een sculptuur in de wereld, en creëert situaties en installaties vanuit de dynamiek die ontstaat tussen deze sculptuur en de wereld. Rope houdt over zijn reizen een dagboek/blog bij.
In Dilbeek wordt Rope gepresenteerd als een tentoonstellingsobject, samen met fragmenten van de dagboeken.
 

Vrijwilligers gezocht

Op zaterdag 19 januari om 11u zoeken we 11 vrijwilligers om samen met Rope een korte wandeling te maken. We eindigen na deze wandeling terug in Westrand en maken daar met Rope een tijdelijke sociale ruimte. Hier geeft Spincemaille een korte presentatie over voorgaande reizen en de 'Artist decentered art' methodiek die hij hanteert om tot creaties te komen met Rope. 

Mail naar linda.timmermans@westrand.be om je in te schrijven.

 

Credits

Concept en realisatie: Ief Spincemaille
Technisch assistant: Bout De Beul
Textiel: Leila Boukhalfa en Jan Duerinck
Graphisch design: Eva Moullaert en Guido Devadder.
Vertalers: Ire Tsui, Corinne Pelzl, Ibrahim Khlel and Maysaa Aljanabe.
GPS tracker programma: Maarten Lambrechts.
Visualisatie: Jan Pillaert.

Rope was funded by the Flemish authorities, Werktank (Belgium) and N.O.W.
Rope was commissioned by N.O.W [New Open Working Process for the Performing Arts] with the support of extrapole, Fabbrica Europa, Indisciplinarte, Latitudes Contemporaines, Lókal, Mom/El Vivero, Trafó, wpZimmer – Co-funded by the Creative European Program of the European Union.