Jam & Open Mic @ Tat

Laat je stem en/of instrument horen!
za 22
december
  • za 22 dec
    20:30 - 23:30
    op locatie
    gratis

Naar aanleiding van de eerste Dilbeekse Popraad die afgelopen maand mei plaatsvond, werd het duidelijk dat er heel wat muzikaal talent aanwezig is in Dilbeek en tot ver daarbuiten. Maar er werd ook geconstateerd dat deze mensen nauwelijks of niet met elkaar in contact stonden.

Daarom: iedereen die een instrument kan spelen of zijn/haar stem nog eens wil laten klinken: de eerste jam & open mic @ Tat is een feit! Zanginstallatie, versterkers, drum en piano aanwezig, eigen instrument zelf mee te nemen.

 

Uit het gebrek aan een muzikantennetwerk ontstond zo de idee om daar verandering in te brengen. Naar stichtend voorbeeld van het New York uit de jaren 1920 besloten de Westrand en den Tat – voluit vzw Tatwala – om de handen in elkaar te slaan en de eerste van hopelijk vele jamsessies te organiseren. Een jamsessie is in eerste instantie een ontmoeting, tussen muzikanten, maar ook tussen muzikanten en een publiek. Het is dan ook de bedoeling om zoveel mogelijk mensen van overal met elkaar in contact te kunnen brengen, en dus te mogen verwelkomen.

Bent u daarom benieuwd naar wat er achter menig garagepoort gebeurt met gitaarversterkers en keyboards? Of bent u nog op zoek naar iemand die de vellen van een drumstel kan geselen voor een eigen muzikaal project? Misschien wilt u zelf ook gewoon graag de saxofoon of djembe nog eens van onder het stof halen om na te gaan wat u onthouden heeft van de lessen samenspel aan de muziekacademie. Dan is de Kalenbergstraat 9 te Dilbeek op 22 december de uitgelegen locatie hiervoor. Myriam en Hubert van den Tat stellen hun deuren met plezier – en volledig gratis - open om samen te luisteren, spelen en gezellig iets te drinken.

Qua stijl is het de bedoeling om alles zo breed mogelijk te houden. Jazz, rock, funk, blues, bossa nova, niet-westerse muziek, pop: alles mag, niets moet. We voorzien zelf micro’s, drums, een piano en versterking voor bas -en elektrische gitaar. Elk ander instrument is welkom maar dient wel zelf te worden meegenomen.

Om in de sfeer te komen openen we omstreeks 20u30 met een straf popensemble dat ontsproten is aan de muziekacademie van Sint-Agatha-Berchem. Strange Entities brengt een aangename mix van zowel jazzstandards als contemporaine popcovers. Daarna vervolledigt Willy’s Fonk Factory het voorprogramma. Zij staan garant voor een portie funk die bij momenten zowel zwoel als heftig kan zijn. Na een dik uur hopen we de hoofdact op het podium te mogen verwelkomen, namelijk uzelf!

Pas wanneer de vogeltjes beginnen meezingen trekken we de stekker eruit en laten we de natuur verder zijn beloop gaan. Hopelijk tot dan!

Bekijk onze thema's