MEIREIS

Meireis: Streekeigenheid van het land van Herve

Een smakelijk bezoek aan de Luikse stad Herve.
20 mei
-
22 mei
Data & tickets

 Een cullinaire uitstap vol lekkernijen in het land van Herve.

We ontdekken de streekeigenheid van het land van Herve en de kaas van Herve, een topproduct dat u ter plekke kunt proeven. We bezoeken de ambachtelijke stroopfabriek van de familie Nyssen, hun stroop is al even lekker. Om de dag af te sluiten brengen we een brouwerijbezoek aande Abdij van Val Dieu met de nodige degustaties. Een lekkerbek reisje!


Planning

Vertrek: 8u00 aan Westrand Dilbeek. Via Leuven en Luik naar Herve, onthaal in het huis voor toerisme en bezoek aan de ruimte van de lekkere smaken. Klein ontbijt, koffie en croissant. Daarna bezoek aan de kaasboerderij “Le Vieux Moulin”. De verschillende ateliers, fabricatie, uitlekken en... daarna genieten van een proeverij.


Middagmaal: 3-gangen middagmaal in Domaine des Prés Fleuris, Rue Nèche te Bolland.
In de namiddag brengen we een bezoek aan een ambachtelijk stroopfabriek dat reeds vijf generaties de traditie van de familie Nyssens verder zet. Door het heuvelland rijden we naar de vallei van Val Dieu voor een bezoek aan de brouwerij, waar de monniken ons van de kwaliteit van hun bieren zullen overtuigen door de nodige proevertjes .


In de loop van de late namiddag rijden we terug huiswaarts met onderweg nog een tussenstop voor de avondlunch in Truckstop Lummen, Industrieweg 15, 3550 Heusden-Zolder voor 2 belegde broodjes met koffie.


In de prijs is inbegrepen: de autocarreis, ontbijt met koffie en croissant, bezoek aan de kaasboerderij, stroopfabriek, brouwerij, driegangen middagmaal en avondmaal.