Roma

Intiem meesterwerk in zwart-wit. ★★★★★ De Standaard
9 apr
20:30
  • di 9 apr
    20:30 - 23:00
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Regisseur Alfonso Cuarón schildert een warm zwart-wit portret van zijn kindertijd in Mexico, gekadreerd als een ontroerende ode aan zijn nanny. "Een rollercoaster van ingetogen emoties met enkele van de meeste aangrijpende scènes van het jaar." - ★★★★★ De Standaard. Een must-see op groot scherm.

Roma verhaalt één jaar uit het leven van een doktersfamilie en hun huispersoneel in het Mexico City van de jaren ’70. Wanneer vader Antonio het gezin verlaat, blijft moeder Sofia ontredderd achter met drie jonge kinderen. Maar achter elke sterke vrouw staat nog een andere sterke vrouw, in dit geval de Mixteekse nanny Cleo.
 

Cuarón groef diep in zijn eigen herinneringen voor Roma. De Mexicaanse Oscarwinnaar injecteert een unieke portie realisme in elke genrefilm die hij maakt - van de rauwe overlevingsdrang in een dystopisch heden (Children of Men) tot de immense leegte van outer space (Gravity) – en ook voor zijn nieuwste wilde hij authenticiteit. Zo werd de film bijna volledig opgenomen in Colonia Roma, de wijk waar hij als kind opgroeide (en die haar naam aan de film gaf), die voor de gelegenheid een seventies make-over kreeg. Om de vertolkingen zo natuurlijk mogelijk te houden werd ‘Roma’ volledig chronologisch gefilmd. Bovendien kregen de acteurs nooit het volledige scenario te zien: ze ontdekten hun verhaal dag per dag, net zoals in het echte leven.
 

Regie Alfonso Cuarón Met Yalitza Aparicio, Marina de Tavira, Diego Cortina Autrey
Mexico, VS - Drama - 2018 - 135' - Nederlandstalig ondertiteld

Programma

20:00    inleiding door Luis Alejandro en Thamara Cruz Barajas

20:30    film Roma

22:45    Mexicaans hapje en een drankje