De Blik van Bruegel

BOZAR Family Day

In de tijd van Bruegel
31 mrt
10:00

Tijdens de feestelijke Family Day trappen BOZAR en zijn partners het Bruegeljaar af in het Paleis voor Schone Kunsten. Hop met je kinderen of kleinkinderen van workshop naar workshop, maak kennis met het aanbod van de partnerorganisaties en ontdek de fascinerende gewoontes, dansen, interieurs en kunstwerken uit de tijd van Bruegel. In de tentoonstellingen Bernard van Orley en Prenten in de eeuw van Bruegel vertellen de gidsen indrukwekkende verhalen. Voor één keer opent BOZAR de ondergrondse doorgang naar het Coudenbergpaleis en kan je op zoek naar de WAOUW-koffers. Spannend!

 


IN DE TENTOONSTELLING

 

Duik samen met de kinderen in het verleden en ontdek de wereld van Bruegel tijdens onze Family Day. In de marge van onze tentoonstellingen rond Bernard van Orley en de prenten uit de tijd van Pieter Bruegel kunnen gezinnen bij de gidsen terecht voor de meest fascinerende verhalen.

 


WORKSHOPS IN BOZAR

 

1, 2, 3, 4, hoedje van papier en al gamend op pad
BOKRIJK
De mensen in de zestiende eeuw droegen vaak een hoofddeksel, meestal gemaakt uit leder of stof. In ons atelier houden we het bij een hoedje van papier! Met behulp van verschillende papiersoorten en sjablonen creëren je kinderen zelf een fantastisch exemplaar. Of krijg een virtuele hoed opgezet en verzamel de verdwenen objecten uit een Bruegelschilderij.

 

Dancing and playing with Bruegel
Kasteel van Gaasbeek
Dans als een echte prinses of ridder op kasteelmuziek, kies een spel uit Bruegels ‘Kinderspelen’ en verkleed je in een personage uit de middeleeuwen! Via deze workshop ontdek je activiteiten die het kasteel van Gaasbeek wekelijks organiseert voor gezinnen en kinderen.

 

Druk je eigen monstertje!
Koninklijke Bibliotheek van België
Kies je favoriete Bruegelmonstertje en ga zelf aan de slag met de inktrol! Tijdens deze activiteit ontdek je hoe je zelf een prent kan afdrukken.

 

Babelsteden
Dilbeek
Ontdek de visionaire stad aan de hand van de Toren van Babel en bouw samen met andere kinderen aan een grandioze woontoren, met hangende tuinen, werktuigen en 3D-collages incluis. Aan het einde van de dag vormt het geheel van woontorenmaquettes een sculptuur van torensteden. WAUW!

 

Inloopatelier ‘Maak een Bruegels rommelpotje!’ en ‘Zingen met een rommelpot!’
Hallepoort
Juist, een rommelpot! Het is een oud volksinstrument dat een froepfroepfroep geluid maakt! Het werd bij carnaval en kermissen gebruikt om muziek te maken. Handen uit de mouwen en voor je het weet, heb je een zelfgemaakt en zelf versierd instrument. De schilderijen van Bruegel zetten je op weg. Van de liere, van de laere… Een liedje zingen én jezelf begeleiden op de rommelpot is een hele kunst, maar met wat hulp en oefening lukt het je zeker. In de ban van de rommelpot? Zet dan zeker de Bruegelexpo in de Hallepoort met stip in je agenda, je kan er een echt exemplaar als in Bruegels tijd bewonderen.

 

IN HET COUDENBERGPALEIS

 

WAOUW! Verrassingskoffers om iets te leren en plezier te maken
WAOUW, verrassingskoffers zijn verstopt in het Coudenbergpaleis. Ga op zoek naar de ondergrondse doorgang die je in de goede richting duwt. In elke koffer zit een opdracht voor je familie of vrienden. Met de spelletjes ontdek je op een speelse manier het vroegere paleis voor Karel V, zijn geschiedenis, architectuur en archeologische overblijfselen.

Credits

Vanaf 6 jaar


LOCATIE
BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

TAAL
Frans, Nederlands

TICKETS
€ 8

via BOZAR, meer info +32 (0)2 507 82 00

ism WAUW