Gemeente Dilbeek ism Davidsfonds Dilbeek en Cultuurregio Pajottenland & Zennevalei

Nacht van de geschiedenis: Breugel in het Pajottenland

Leen Huet
di 19
maart
  • di 19 mrt
    20:00 - 22:00
    op locatie

 Als geen ander weet Leen Huet haar bewondering voor zowel de grote meesters, bizarre kunstenaars en vergeten schrijvers op de lezer over te dragen.

We komen Pieter Bruegel nog overal tegen: als brasserie Bruegel, in de vorm van een Bruegelfeest of als Bruegelwandeling. Maar wie was Pieter Bruegel eigenlijk? Waarom bezocht hij zo’n 450 jaar geleden onze streek? En welke harde werkelijkheid verbergt er zich achter zijn op het eerste zicht vrolijke boerentaferelen? Bruegelkenner en auteur Leen Huet ontrafelt samen met ons deze vragen. Een bijpassend dessertenpallet en muzikale begeleiding door Balvokal doen de rest.

 

Leen Huet is auteur van romans, literaire non-fictie en essays. Ze studeerde Kunstgeschiedenis en Wijsbegeerte (KULeuven). Na haar studies verbleef ze een tijdlang in Firenze (Italië).Leen Huet publiceerde bijdragen in De Morgen (columns Oud papier (over haar ontdekkingen op de tweedehandsboekenmarkt) en Rafels), De Standaard, Knack (column en blog), Stripgids (met onder andere een rubriek over opmerkelijke vrouwelijke stripfiguren), het Nieuw Wereldtijdschrift (met een reeks over bizarre schilderijen in de Belgische musea), De Brakke Hond, Dietsche Warande & Belfort, De Gids, Kunst en Cultuur, Surplus, Zacht Lawijd, Openbaar Kunstbezit Vlaanderen en Rekto:verso.
Kunst en literatuur zijn haar belangrijkste thema’s en inspiratiebronnen. 
In 2016 verscheen van haar hand “Pieter Bruegel. De biografie”.

 

Ticketprijs: 10 euro


Locatie: Saviocentrum (Stationsstraat 275, 1700 Dilbeek)