Trio

Matteo Simoni, Bruno Vanden Broecke, Ruth Beeckmans
16 apr
-
17 apr
Data & tickets
  • di 16 apr
    20:30 - 22:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)
  • wo 17 apr
    20:30 - 22:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Trio volgt het verhaal van Wim, boekhouder, neuroot en eenzaat die al een tijdje met een depressie worstelt. Zijn halfbroer en tegenpool Gert probeert hem op te beuren met een niet zo alledaags cadeau. Lise, een grofgebekte escorte, maakt in Wim lang verloren gevoelens los. De depressie lijkt ver weg. Ze praten, lachen, dansen... maar ze zijn niet alleen. Gert is eveneens betoverd door de eigenwijze, intrigerende Lise. De paringsdans begint. Een onwaarschijnlijk trio ontstaat. Voor het eerst heerst er rivaliteit tussen de broers. Een uur lang is Lise van hen. Daarna is alles anders.

 

In 2016 toerde het drietal samen door het land met het theaterstuk Hechten van Stefaan van Brabandt. Deze tournee bracht hen naar eigen zeggen als makers en vrienden dichter bij elkaar en hongeriger naar meer. Zo ontstond het idee om samen een filmscenario van het toneelstuk te brouwen. “Er gebeurt iets wanneer wij drie bij elkaar zijn. Iets dat alleen maar goesting naar meer genereert. Iets dat inspireert, doet creëeren, bevrijdt en uitdaagt. Chemie, magie, wie zal het zeggen?”, aldus het trio.

 

De samenwerking verliep zodanig vlot, dat de drie besloten om samen een productiehuis op te richten. Bruno, Ruth en Matteo: kortom Brutteo. Hun eerste film ‘Trio’ werd zowel door hen geregisseerd, geproduceerd als geacteerd. “Eén ding staat vast: wanneer je beste vrienden je collega’s zijn en andersom werk je waarschijnlijk bij Brutteo”, klinkt het.

 

Regie Matteo Simoni, Bruno Vanden Broecke, Ruth Beeckmans Met Matteo Simoni, Bruno Vanden Broecke, Ruth Beeckmans
België - drama - 2018 - 94'