Openingsfeest De Blik van Bruegel

6 apr
15:00

Wandel de grote Blik van Bruegel-expo open onder begeleiding. Bekijk het mooie Pajottenlandschap met de blik van de kunstenaar en ontdek 15 nieuwe kunstwerken die zich spiegelen aan Pieter Bruegel de Oude.

Het wordt een feestelijke ‘inwandeling’ op 6 april, op de vrolijke tonen van Vlaamse doedelzakken.

 

Er zijn drie wandelingen: 7, 4 en 2 km - die elk starten bij een ander kunstwerk. Een gids ontvangt de wandelaars met een korte toelichting en geeft het startsein voor de wandeling.

 

  • De lange mars van 7 km omvat het hele parcours. Afspraak om 14u30 aan de ingreep van Futurefarmers, daar waar het spoorwegviaduct de Herdebeekstraat kruist (locatie op google). Halverwege de wandeling is er een feestelijke pauze bij de voormalige brouwerij Goossens en om 16u45 vertrekt de groep voor het tweede deel van het parcours. 

> VOLZET - graag inschrijven voor de korte mars!

 

  • De middellange mars van 4 km verzamelt om 15u, eveneens aan de ingreep van Futurefarmers (locatie op google).

> EXTRA PLAATSEN: koop tickets voor de middellange mars

 

  • De korte mars van 2 km start om 14u30, 15u en 15u30 aan de windmolen van Gijs Van Vaerenbergh aan de Ganzeveldweg (locatie op google).

> korte mars om 14:30 (VOLZET)
koop tickets voor de korte mars om 15:00
> korte mars om 15:30 (VOLZET)

 

Wie niet meewandelt, verzamelt om 16u aan de voormalige brouwerij Goossens vlak bij de watermolen van Sint-Gertrudis-Pede. Hier komen alle wandelingen samen tussen 16u en 16u30 en wacht een hapje en een drankje.

 

--

 

PRAKTISCH

Inschrijven is verplicht. Wandel mee met een gids, ontdek de interventies op het parcours, geniet van een drankje en claim je unieke blikvanbruegel-gadget. Per vertrek kunnen er maximum 50 deelnemers mee. We voorzien telkens twee gidsen. Kinderen onder 12 jaar mogen gratis mee wandelen.

 

De wandeling verlaat af en toe de verharde wegen. Makkelijke schoenen zijn noodzakelijk. En ook kledij aangepast aan het weer. Wie inschrijft mag kort voordien een mail verwachten met meer details.

 

MEER WETEN?

 

--

 

Avondvoorstelling: om het feest cultureel compleet te maken speelt het ensemble Zefiro Torna een concert met oude muziek om 20u30 in Dil’arte. Hiervoor zijn eveneens nog tickets te koop.