Openingsweekend

Parabel van de Blinden

De Verooveraars
20 sep
-
21 sep
  • vr 20 sep
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)
  • za 21 sep
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Veertien enthousiaste jonge mensen. Ze doen alles zelf, van acteren tot decor tot techniek. Het wordt tof. Het wordt zot. Het wordt groots.

Het is een schilderij
Van ne schilder, ne bekende schilder van ik weet niet uit welke tijd
Er staat een kerk op - ‘t is iets heel gelovig - in Sint-Anna Pede
Er staan mensen op
Ze zien niks
Of wel
Ze moeten vertrouwen hebben, maar niet in hun ogen
Ze houden elkaar vast
Het is ne parabel

 

Veertien jonge makers tussen 15 en 25 jaar gingen een jaar lang aan de slag met De Parabel van de Blinden van Bruegel. Onder begeleiding van acteurs Luc Nuyens en Griet Boels en experten uit de theaterwereld legden ze een hele weg af.

 

Gestart met smaakmakers van decorbouwers, kostuumontwerpers, videasten, theatermakers, theatertechniekers, communicatiespecialisten en illustratoren. Inspiratie gezocht bij Bruegel, Maeterlinck, Sarramago, Mereilles, Verrept. Geworsteld met tekst en boodschap, vorm en inhoud. Het eindresultaat is de openingsvoorstelling van seizoen 19-20.

 

Met dank aan Pieter Bruegel en Paul Verrept. Bedankt Westrand en onze begeleiders Griet Boels en Luc Nuyens en niet te vergeten mijn mama.
Merci!

Credits

Van en met Victor Boedt, Laura Bulte, Klaas De Backer, Annabel De Kimpe, Lisa De Wolf, Romi Dobbelaere, Luca Garcia, Olivier Horlin, Lawrence Luyten, Anna Nuyens, Tom Paessens, Jenne Vande Velde, Thomas Van Hoegaerden, Ulla Walravens, Brian De Greeve Coaching Griet Boels, Luc Nuyens Tekst Paul Verrept In samenwerking met CC De Ploter Met de steun van de Vlaamse Overheid