Danny Willems

TrapTown

Ultima Vez / Wim Vandekeybus
25 sep
20:30
  • wo 25 sep
    20:30
    Inleiding om 20:00 door Katie Verstockt
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

 Ronddwalen in een rijke, mysterieuze en zinderende wereld vol dans-mythologie.

TrapTown neemt je mee naar een parallel universum, ontdaan van gedefinieerde tijd en ruimte. Oerconflicten domineren, de noodzaak en (on)mogelijkheid van emancipatie dringt zich op. De danstaal van Vandekeybus is herkenbaar en zit vol risico’s en conflict. De onderlinge verhoudingen worden in veel partnerwerk uitgevochten.

 

Laat je meeslepen in een wereld met indrukwekkende filmbeelden, gemaakt in het labyrint van het architectenduo Gijs Van Vaerenberg waarbij de wanden een gangenstelsel vormen waar personages krioelen als in een onontkoombare stad van steegjes en uithoeken. Gijs Van Vaerenberg is gekend van het kunstwerk Study for a Windmill in Itterbeek in het kader van De Blik van Bruegel, het ‘doorkijk’-kerkje Reading between the lines in Borgloon en het Horst festival.

 

Teksten van Pieter De Buysser vormen het uitgangspunt van deze dans-mythologie. De voorstelling wordt opgeluisterd met een filmische soundtrack van Trixie Whitley en de Brusselse band Phoenician Drive, die het publiek vervoeren langs orakels, weemoed, loutering en euforie.

 

"TrapTown is een belangrijk ankerpunt door zijn interactie met de verschillende media. Dit is niet zomaar een eenvoudige dansshow, maar majestueus multimediaal kunstwerk, dat daarbovenop het publiek inspireert om de wereld vanuit verschillende perspectieven te benaderen" - Tanz am Rein

Credits

Regie, choreografie & film Wim Vandekeybus gecreëerd met & uitgevoerd door Maria Ko-legova, Tanja Marín Friðjónsdóttir, Kristina Alleyne, Sade Alleyne, Kit King, Flavio d’Andrea, Alexandros Anastasiadis, Mufutau Yusuf tekst Pieter de Buysser storyline Wim Vandekeybus & Pieter de Buysser muziek Trixie Whitley & phoenician drive scenografie Gijs Van Vaerenbergh & Wim Vandekeybus / Ultima Vez bewegingsassistent German Jauregui, Milan Herich & Máté Mészáros dramaturgie Jerry Killick, Angelo dello Spedale artistiek assistent Aïda Gabriëls lichtontwerp Nicolas Olivier & Wim Vandekeybus kostuumontwerp Isabelle lhoas geassisteerd door Lieve Meeussen technische coördi-natie Davy Deschepper geluidsregie Bram Moriau toneelmeester Tom de With productie Ultima Vez coproductie kvs (brussel) & c-mine (genk) prod. film Marie-Hélène van Quickenborne regie camera en fotografie Patrick Otten geluidsontwerp Charo Calvo & Bram Moriau met de steun van tax shelter van de belgische federale overheid, casa kafka pictures tax shelter empowered by belfius, de vlaamse regering & de vlaamse gemeenschapscommissie van het brussels hoofdstedelijk gewest (be)

Duur voorstelling: 100 min. - geen pauze