Koen Bauters

Histrylogie: het verhaal van de 2 Meter Sessies

Jan Douwe Kroeske, Johannes Verschaeve, Roland, Jan Hautekiet & The Antler King
27 sep
20:30
  • vr 27 sep
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Jan Douwe Kroeske vertelt samen met o.a. Johannes Verschaeve (The Van Jets) en Roland het verhaal van de legendarische 2 Meter Sessies.

In de jaren tachtig was van MTV Unplugged nog geen sprake. Rockbands rockten hun rock op vol volume in bomvolle stadions en afgeladen concertzalen. Tegen die stroom in zette Jan Douwe Kroeske in 1987 de deur van zijn radiostudio open voor grote artiesten om de grove parels uit hun repertoire te herscheppen tot intieme, akoestische versies. Twee meter sessies was geboren en niet veel later bleek dit succesvolle concept ook op tv een muzikale verademing.

 

Ruim vijftienhonderd sessies met de allergrootsten volgden: Counting Crows, J.J. Cale, Randy Newman, Radiohead, James Taylor, Foo Fighters, R.E.M., Bush, Nirvana, Joe Jackson, Crowded House, Joe Cocker, Sepultura en Coldplay.

 

Maar ook de groten van de Lage Landen kwamen langs: Anouk, Milow, Triggerfinger, The Scene, K's Choice, Boudewijn de Groot, Spinvis, The Scabs, Tröckener Kecks, De Dijk en Golden Earring kregen de mogelijkheid om hun fans een inkijk te geven in hun creatieve proces.

 

Samen met Johannes Verschaeve van The Van Jets en Roland Van Campenhout vertellen Jan Douwe Kroeske en Jan Hautekiet het verhaal van meer dan 30 jaar opmerkelijke ontmoetingen, grappige herinneringen en ontroerende momenten. Ze worden daarbij muzikaal geruggensteund door Bart Van Lierde, Ron Reuman en Esther Lybeert en Maarten Flamand van The Antler King.

Credits

Met Jan Douwe Kroeske (verteller), Johannes Verschaeve (zang en gitaar), Roland Van Campenhout (zang en gitaar), Jan Hautekiet (keys), Esther Lybeert (zang en percussie), Maarten Flamand (gitaar), Bart Van Lierde (bas), Ron Reuman (drum)