In de schaduw van Toon Hermans

Herman van Hove & Lissa Meyvis
8 okt
14:00
  • di 8 okt
    14:00 - 18:00
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Een warmhartige hommage aan Toon Hermans.

Een hommage aan Toon Hermans door Herman Van Hove, zijn goede vriend en laatste manager. Meesterlijk verteld en grandioos muzikaal begeleid door zangeres Lissa Meyvis en een live band onder leiding van Pol Vanfleteren. Wat oorspronkelijk begon als een intieme voorstelling op de theaterzolder bij Van Hove, kon al op veel bijval rekenen van cultuur-minnend Vlaanderen. Uitverkochte zalen, lovende reacties en recensies van pers en theatervrienden.

 

Herman Van Hove was de laatste manager en eveneens een goede vriend van Toon Hermans die zijn laatste tournee mocht begeleiden. Zijn hele leven al gebeten door theater en nu op de planken met deze wondermooie voorstelling. Lissa Meyvis is een jonge klassiek geschoolde zangeres die werkelijk alles aankan: van Mozart over The Carpenters tot Toon Hermans. 

 

“In de schaduw van Toon Hermans is een bad in het parfum van tederheid en liefde.” — Focus Knack

 

“Zelden op een scène zo’n zuiver gepenseeld portret gezien als deze frisse aquarel over Toon Hermans.” — Warre Borgmans

 

“Na de voorstelling lijkt het alsof je Toon Hermans kent, alsof hij je vriend had kunnen zijn.”  — De Tijd

 

“Een van de beste voorstellingen van het seizoen.”  — Gazet van Antwerpen

Toon Hermans geloofde in de hemel (niet in de rijstpap, maar laat dat een detail zijn) en je voelde hem goedkeurend glimlachen tijdens de voorstelling.

Bart Peeters

Credits

Liedjes Toon Hermans Verhalen Herman Van Hove Zang Lissa Meyvis Arrangementen Pol Vanfleteren Met Pol Vanfleteren (toetsen, accordeon en trompet), Tom Willems (gitaren), Janos Bruneel (contrabas), Peter Ploegaerts (drums)