Kurt Van der Elst

In between violet and green

Atelier Bildraum / Thomas Smetryns
10 okt
20:30
  • do 10 okt
    20:30
    Inleiding om 20:00
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Reconstructie van het landschap. Architect, fotografe en muzikanten bouwen voor de ogen van het publiek een zintuiglijke voorstelling.

Wanneer je met de trein reist, zie je de ingewanden van het Belgische landschap voorbij trekken: verkavelingen met de oneindige herhaling van voor- en achtertuin. Toegeëigende stukjes wereld, maar ook een dichtgeslibd landschap dat ons doet verlangen naar het monumentale van een eindeloos vergezicht.

 

Geïnspireerd door Claude Monet maken Atelier Bildraum en Thomas Smetryns een productie waarin de tuin en het landschap als een venster tussen fictie en realiteit figureren. Op scène staan een architect en een fotografe. Hij is in de weer met maquettes, zij fotografeert en projecteert. Als techniekers van de verbeelding sleutelen ze aan hun beeldend universum, dat langzaam vorm krijgt op de muziek van componist Thomas Smetryns en muzikanten Jakob Ampe en Benjamin Dousselaere.

 

Atelier Bildraum maakt voorstellingen, installaties en scenografische ruimten. Hun debuutvoorstelling Bildraum, een performance op het kruispunt tussen fotografie en architectuur, viel meteen in de prijzen.

 

"Het is als kijken naar een goochelaar die - nog volop in actie - zijn truc uitlegt. In between violet and green toont zich grandioos in het blootleggen van het grootse in het kleine. (…) Een verademing in een versnellende wereld”.
– E-tcetera.be

 

“Betoverend zintuiglijk theater met een kritische inslag."
– De Morgen (***)

 

”Het geheel is een prachtig plaatje. (…)Thomas Smetryns componeerde een melan-cholisch, zinderend en origineel klankenlandschap bij de (te) verstilde landschappen van Atelier Bildraum."
– Focusknack

“Ergens tussen paars en groen, daar ligt de kleur die alles met elkaar verbindt, daar ergens op oneindig, tussen de tinten lucht en water in.” — Claude Monet

Credits

Concept, regie, scenografie Atelier Bildraum (Steve Salembier & Charlotte Bouckaert) Compositie Thomas Smetryns Dramaturgisch advies Piet Arfeuille, Vladimir Miller Met Steve Salembier & Charlotte Bouckaert Muzikanten Jakob Ampe, Benjamin Dousselaere, Thomas Smetryns Kostuumadvies Lieve Pynoo Lichtadvies Rik Teunis Techniek Pino Etz, Christoph Donse, Rik Teunis, Peter Quasters, Jannes Dierynck Productieleiding Isabel Vermeulen, Jo Mackie Productie LOD muziektheater, Atelier Bildraum, Theater Malpertuis, De Munt / La Monnaie Met dank aan Camille Bourgeus, Philip Janssens Met de steun van De Ververij Ronse, De Spil Roeselare, Kunstenwerkplaats Pianofabriek

Duur voorstelling: 60 min. - geen pauze