Maxine Stevens

Roosbeef en Sun*Sun*Sun String Orchestra

23 okt
20:30
  • wo 23 okt
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Roosbeef-klassiekers op kamermuziekformaat, nieuwe ideeën en Sun*Sun*Sun-instrumentals in combinatie met beklijvende poëzie. Voor fans van Eefje De Visser, Spinvis en Het Zesde Metaal.

In 2013 wordt Roos Rebergen uitgenodigd door het Sun*Sun*Sun strijkkwintet voor een eenmalig concert op het zomerfestival voor hedendaagse klassieke muziek Tik Tak Toe.

Het blijkt de perfecte combinatie te zijn: Roosbeef met haar Hollandse, fel roze, soms schreeuwerige, maar altijd poëtische rock 'n' roll en Sun Sun Sun, dat altijd op zoek is naar muzikale uitdagingen buiten de klassieke vijver. Zo werkten zij al samen Eriksson Delcroix, Wannes Cappelle, Pascal Deweze, Pieter Emberechts en zelfs Einstürzende Neu-bauten.

Na die gedenkwaardige zomeravond in 2013 palmt Roosbeef spelenderwijs Vlaanderen in en schrijft de gedichtenbundel "Ik ben al 11 jaar geen 16 meer". Een sterrenstatus lonkt, maar diep van binnen voelt Roos dat ze een cowboy is en dus verhuist ze naar Kentucky.
Twee jaren van bezinning, ruig plattelandsleven en een absolute radiostilte volgt.

Maar nu is Roos als herboren teruggekeerd uit Amerika en heeft met Sun Sun Sun de draad enthousiast weer opgepakt. Het resultaat is verrassend en rijkgeschakeerd: Roos-beef-klassiekers op kamermuziekformaat, nieuwe ideeën en Sun Sun Sun-instrumentals in combinatie met haar beklijvende poëzie.

Credits

Met Roos Rebergen (zang), Jeroen Baert (viool), Yumika Lecluyze (viool), Karel Coninx (altviool), Seraphine Stragier (cello), Tim Vandenbergh (contrabas), Antoon Offeciers (piano) 

Duur voorstelling: 90 min. - geen pauze