Pastavoorstelling

Knetter (10+)

Ultima Thule
25 okt
19:30
  • vr 25 okt
    19:30 - 20:30
    Westrand - theaterzaal (vrije zit)

Knetter. Of het verlangen naar hoe het ooit was maar misschien nooit is geweest. Alles hangt af van hoe je de dingen bekijkt.

Cesare keert terug naar zijn ouderlijk huis.
Zijn vader – een wereldberoemde psychiater – is gestorven.
Het huis moet leeggehaald worden. Waar te beginnen?
Hij staat in de tuin en wil nog niet inpakken.
Plots duikt zij op, het meisje. Alsof ze nooit is weggeweest. ‘Doe uw ogen dicht en volg mijn stem!’ zegt ze.
Zij weet iets wat hij niet weet. Maar wat zij niet weet is dat hij ook iets weet wat zij niet weet.
Samen spoelen ze terug naar hun eerste ontmoeting.
Naar de vijver. Naar het lijk in die vijver. ‘Weet ge het nog?’ vraagt zij.
Stilte.

Ze puzzelen het verhaal bij mekaar, opnieuw en opnieuw. Bij elke puzzel die ze leggen, komen ze uit op een ander verhaal. Alsof ze een scheef huis recht willen zetten. Maar is scheef wel echt scheef?

Kun je een rechte lijn tekenen als je hand beeft? Ziet een vogel op een tak dezelfde wolk als een jongen en een meisje vanachter het raam? Is een net een werktuig met mazen om vis te gaan vangen? Of een verzameling gaten met touw eromheen? En waarom staat er een gek(-ke meneer) in onze tuin? We kiezen niet altijd wat we zien.

Joris Hessels (De Weekenden, Radio Gaga) en Dominique Collet maken een gevoelige, absurde objectenvoorstelling over hoe iets helemaal anders kan worden. Hoe het soms knettert. De soundscape is van niemand minder dan de Compact Disc Dummies (winnaars Humo's Rock Rally 2012). 

knetter trailer from Jan Bosteels on Vimeo.

PASTAVOORSTELLING

Kom naar Westrand voor een gezellig avondje uit met het gezin! Zonder avondstress, en ook geen luiemoekeseten: aan Lou's Plek kan je vanaf 18u namelijk een heerlijke en gezonde pastabeker bestellen, geen reservatie nodig. Een kleine pastabeker aan 6 euro, een grote aan 9 euro, volgens het concept 'Pimp jouw pasta': je werkt je pasta af naar eigen smaak.

Credits

Creatie en spel Joris Hessels en Dominique Collet Vormgeving, decor en objecten Griet Herssens en Rupert Defossez Muziekcompositie Lennert en Janus Coorevits (Compact Disk Dummies) Coach Sven Ronsijn Techniek Rupert Defossez
In samenwerking met Museum Dr. Guislain