Pastavoorstelling

Killie Billie (8+)

Theater FroeFroe & Fortress
30 okt
19:30
  • wo 30 okt
    19:30
    Westrand - theaterzaal (vrije zit)

Een waanzinnige rollercoaster van spel, muziek en video, vol spannende momenten die je naar adem happend achterlaten.

Er was eens een kind, die geen kogel kon raken, geen beul ooit kon kraken, waarvan er geen bil of geen kaak ooit geschroeid werd door d’ adem der draken. Met moed in het hart en een blos op de wang bedwong het elk kwaad dat de wereld wou raken, en redde ons allen van d’ ondergang …In games...Een redder online en een held on display. Een schelm op het scherm en een krak op teevee. Maar in ’t echt ging ‘t er echter veel slechter mee, met het kind genaamd Billie, met Billie the Kid!
Want de kamer waar Billie in speelde en sliep, die lag onder onvervalst oorlogsgebied.
Met aan één kant de ma, aan d’ andere de pa. Lijnrecht over elkaar want ’t was grote bagaar.
’t Was zijn moeder die gromde, zijn vader die beet. En de ‘ik’ had het juist en de ‘gij’ was verkeerd. En zo was het bij alles, eens werden ze ’t niet. Dus een oorlog ontstond uit dat huiselijk verdriet…

Op een dag komt de crash. Papa en Mama gaan uit elkaar.
RudyRUDY, de playmate van Billie, vindt het oké want week-om-weekkinderen hebben een fijn leven. Twee huizen, twee keer kerstmis, +vaders, +moeders, +broertjes en +zusjes en wat hier niet mag kan daar weer wel. Afspraken brengen structuur in het leven van een kind, zeggen vaders en moeders, en dus maken ze er veel en vooral, verschillende.

Als kind wil je echter maar één ding: dat papa en mama gelukkig zijn. En vooral: terug samen. Enkel de bloemenfee en het stuifmeel van de liefdesbloem kan daarvoor zorgen. Als je dat in iemands ogen strooit, wordt die op slag verliefd op de eerste die hij of zij ziet. Een goed plan, denkt Billie, daar wil ik voor gaan.

KILLIE BILLIE is figurentheater op speed. Een waanzinnige rollercoaster van spel, live-muziek en video, vol spannende momenten die je naar adem doen happen. Niet voor Watjes!

PASTAVOORSTELLING

Kom naar Westrand voor een gezellig avondje uit met het gezin! Zonder avondstress, en ook geen luiemoekeseten: aan Lou's Plek kan je vanaf 18u namelijk een heerlijke en gezonde pastabeker bestellen, geen reservatie nodig. Een kleine pastabeker aan 6 euro, een grote aan 9 euro, volgens het concept 'Pimp jouw pasta': je werkt je pasta af naar eigen smaak.

"Elk verhaal heeft een begin, een midden en een einde, gelukkig niet noodzakelijk in die volgorde." - Tim Burton

Credits

Tekst Yves De Pauw en cast Regie Marc Maillard Spel en poppenspel Dries De Win, Gert Dupont, Maarten Bosmans, Hanne Torfs Muziek Hanne Torfs (zang), Ruben Den Brok (synths), Anke Verslype (drums) Techniek, klank, licht, video Klaartje Vermeulen, Tim Oelbrandt, Pieter Kint (stage), Dries De Win Decor, kostuum & poppenkunde Jan Maillard, Bruno Smeyers, Astrid Michaelis, Heleen Haest, Klaartje Vermeulen, Gert Dupont, Hanne Torfs, Janneke Hertoghs, Tim Oelbrandt Realisatie Evelien Alles Met steun van de Vlaamse Gemeenschap, Taxshelter België Dank aan Cronos Invest nv

Volg Billie op Instagram