Aperitiefvoorstelling

Mist (6+)

Het Wolk i.s.m. Lize Pede
13 nov
17:00
  • wo 13 nov
    17:00
    Westrand - theaterzaal (vrije zit)

Een voorstelling over gemis en dat dat soms wel verdomd lastig is.

Een dorp
Een dorp van dozen
Een dorp van jou en mij
Een dorp vol herinneringen
Een dorp van vroeger, van vaag, van voorbij
Een dorp van hoe het was en hoe het is gegaan
Een dorp dat niets meer is dan een herinnering, een laagje mist in mijn hoofd, dat alles van vandaag mee kleurt.

Sarah Van Overwaelle en Lize Pede knutselden een creatieve voorstelling van twee meisjes die heimwee hebben naar hun geboortedorp. Ze willen terug naar vroeger, zoeken troost bij elkaar en in hun herinneringen. Ze herontdekken elke straat, elk huisje en iedere bewoner. De positieve kanten maar helaas ook de negatieve. Ze ondervinden dat je een verleden niet kan herplakken en dat de dingen gaan zoals ze gaan.
‘Mist’ is een flitsende voorstelling waarin de weersverschijnselen elkaar afwisselen en emoties verstoppertje spelen met het publiek. Met beelden die zowel een warm dekentje kunnen zijn als een koude wind in je hals. We willen lijmen wat niet te plakken valt en troosten waar tranen onstopbaar vloeien. Stilstaan mag wel even, maar let op dat de mist je niet te pakken krijgt.

Mist maakt het thema van scheiden en ruzie bespreekbaar voor jonge kinderen met warme beelden, regen en wind. Kortom een voorstelling over gemis en dat dat verdomd lastig is.

APERITIEFVOORSTELLING

Deze voorstellingen starten om 17u. Bij het verlaten van de theaterzaal schenken we je graag een aperitiefje in, helemaal in het thema van de voorstelling. Nog even samen nagenieten. Proost!

Credits

Van en met Lize Pede en Sarah Van Overwaelle Vormgeving Lize Pede, Sarah Van Overwaelle en Bert Van Wymeersch Coaching Bram Kelchtermans, Sabien Van Moorter, Karolien Verlinden en Tijs Verbruggen Muziek Bert Van Wymeersch Geluid Lize pede Lichtontwerp Jonatan De Vroede Productie Het WOLK Afbeelding Tim De Backer Met dank aan CC De Werf Aalst, CC Belgica Dendermonde, Cas-co, Kask, Toneelatelier Aalst, Campo.