Maaike Buys
za 16 nov - zo 24 nov

Op een bedje van troost (9-99)

HET LAB / Hanneke Paauwe
16 nov
-
24 nov

Een poëtische installatie over verdriet, afscheid en troost. En meer.

Kunnen dieren troosten? Hebben grote mensen een groter verdriet dan kleine mensen? Bestaat het Tranendal? Wat is moeilijker: ruzie maken of huilen? Bestaan er echte en onechte tranen? Is huilen gezond? Is er een verschil tussen pijn en verdriet? Huilen meisjes meer dan jongens, of hebben jongens beter geleerd hun tranen te verstoppen? Heeft verdriet een eigen agenda? Zijn verdriet en geluk als broer en zus? Bestaan er ergens op de wereld mensen zonder verdriet ? Als je slaapt, slapen je tranen dan ook? Kan je verdriet begraven? Kan verdriet jou begraven? Waarom is afscheid nemen moeilijk?

Op een bedje van troost is een poëtische installatie over verdriet, afscheid en troost. Een intieme wandeling langs vragen, taferelen en rituelen. Maar ook een uitnodiging om een beetje troost te mogen vinden in een speciaal voor jou geschreven tekst door Hanneke Paauwe.

Op een Bedje van Troost Trailer from Suzanne Groothuis on Vimeo.

Lees hier het interview met Hanneke Paauwe in het Westrandmagazine.

PRAKTISCH


Je kan alleen komen of met een groep mensen die elkaar kennen (ouders, kinderen, familie, vrienden, buren…) van max. 16 personen. Er kan per uur telkens maar 1 groep binnen. Per groep koop je 1 ticket van 15 euro, geldig voor de hele groep. Belangrijk is dat jullie allemaal over hetzelfde onderwerp een ‘bedje van troost’ nodig hebben, een gedeeld verdriet dus. Jullie kiezen het onderwerp: alles mag, van het verlies van een huisdier, een familielid, tot verdriet over een verhuis, een zieke oma die je niet wil verliezen… Jullie mogen ook een foto, een klein object, een herinnering… meebrengen.
Achteraf ontvangen jullie een troostbrief die Hanneke speciaal voor de groep geschreven heeft.

KOSTPRIJS

15 euro voor 1 groepsticket, geldig voor een groep tot 16 personen.

Credits

concept, installatie & teksten Hanneke Paauwe productie HET LAB / Hanneke Paauwe