wo 20 nov 20:30

Fries, chocolate & beer tour

Kila (IRL)
20 nov
20:30
  • 20 nov
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Deze Ierse folkband heeft een uniek en steeds evoluerend geluid. Geworteld in traditie en geïnspireerd door wereldwijde invloeden.

Veelzijdigheid is het handelsmerk van Kila. Met elk een verschillende muzikale achtergrond brengen de acht leden onder andere Ierse traditionele muziek, klassiek, folk en rock. Ze spelen concerten van een uitzonderlijke kwaliteit en enthousiasme.

Kíla heeft veel gewerkt in TV en film. Hun meest opvallende samenwerking was met de Franse componist Bruno Coulais op de soundtracks voor Cartoon Saloon's twee Oscar genomineerde animatiefilms The Secret of Kells (2010) (gemaakt in een Dilbeekse studio!) en Song of the Sea (2014).

In 2015 werd Kíla genomineerd voor een Emmy Award voor hun soundtrack van de lange documentaire Ireland's Wild River door Crossing the Lines.

 Pure verwennerij!

Wat het ook is, dit is het. Kíla is precies dáár. Op de een of andere manier krijg je het gevoel dat ze de ‘big bang’ hebben aangestoken.

Bono (U2)

Credits

Met Rossa Ó Snodaigh, Colm Ó Snodaigh, Rónán Ó Snodaigh, Dee Armstrong, James Mahon, Seanán Brennan, Brian Hogan en Dave Hingerty

I.s.m. Toernee Mondial