Frederik Van den Broeck

Le Ravage d'Ali Baba

Club 1700
7 dec
20:30
  • za 7 dec
    20:30
    staand concert
    Westrand - feestzaal

Een nieuw kwartet uit The New Wave of Belgian Jazz kaart de wantoestanden in de vluchtelingenkampen aan.

De muzikanten trokken samen naar de vluchtelingenkampen van Duinkerke, Calais, Zeebrugge en Brussel, en verzamelden er een reeks field recordings. Die samples bevatten verhalen van mensen op de vlucht en zullen de basis vormen waarrond gemusiceerd zal worden. Bij voorbaat wordt niets uitgesloten over een muzikale koers.

Toetsen, elektronica en drums zijn de basisbestanddelen van een melange die talloze kleuren en vormen kan aannemen. Centraal staat altijd het verhaal, waarbinnen artistieke ambities en sociale bekommernissen op elkaar gelegd worden.

Voor Le Ravage d'Ali Baba verbinden de muzikanten zich aan humanitaire en artistieke initiatieven rond de vluchtelingenkampen: vzw Humain en Light of the Children. Samen met foto’s die de vluchtelingenkinderen maakten, zullen geëngageerde teksten van schrijvers die zich het lot van de vluchtelingen aantrekken van o.m. Rachida Lamrabet en nieuw beeldmateriaal van Lisa Tahon, dat gemaakt werd in de kampen, een rol spelen in het project.

CLUB 1700: clubconcerten in de feestzaal van Westrand, voor de avontuurlijke muziekliefhebber

Frederik Van den Broeck

 Le Ravage d’Ali Baba is een project van De Koffie Van Morgen, een creatief platform rond de Brusselse drummer en vormgever Simon Plancke. Met deze vzw richt hij zich op muzikale projecten, fotografie en grafische vormgeving.

Centraal staat nu zijn kwartet met Hendrik Lasure, Thijs Troch en Elias Devoldere, een deel van de jonge garde die we kennen van ronkende namen als SCHNTZL, het An Pierlé Quartet, Kabas, Nordmann en Hypochristmutreefuzz.

Met hun concerten willen ze de verhalen van de mensen in de kampen dichter bij het publiek brengen, vanuit de noodzaak die ze voelen en die door Nina Simone treffend werd geformuleerd: "You can't help it. An artist's duty, as far as I'm concerned, is to reflect the times."

Credits

Productie De Koffie Van Morgen Coproductie JazzLab en KAAP In samenwerking met Light of the Children, vzw Humain, Lisa Tahon en vele anderen  Met Elias Devoldere (drums), Simon Plancke (drums), Thijs Troch (toetsen), Hendrik Lasure (toetsen)