Black Flower + Steiger

Club 1700
9 jan
20:30
  • do 9 jan
    20:30
    staand concert
    Westrand - theaterzaal (scène op scène)

Double Bill met twee absolute parels uit de Belgische Jazzscene.

Black Flower klinkt internationaal, dansbaar, uniek en avontuurlijk. De groep rond multi-instrumentalist Nathan Daems combineert moeiteloos (Ethiopische) jazz, afrobeat, dub en Oosterse invloeden.

Met het project #LOCATIONS - waarmee de groep Jong Jazztalent 2017 won – verdiepte Steiger zich in het aspect ‘ruimte’. Op hun album Give Space werd elk nummer op een andere locatie opgenomen, en live krijgen we beelden per locatie te zien. Een multidisciplinaire totaalervaring, waarbij muziek, beeld, atmosfeer en de waarneming van het geheel op één lijn komen te staan.

Deze concertavond vormt een nieuw hoogtepunt in de samenwerking tussen Westrand en CC De Ploter. De programmatoren bundelden de krachten om de beste jazzensembles van het moment op te sporen en ze op het juiste podium te zetten. Dat podium wordt CLUB 1700, deze keer een club op het podium van de theaterzaal.

Waar psychedelische slangenbezweerdersmuziek, Ethio-oriëntaalse folklore en moderne jazz elkaar vrolijk voor de voeten lopen, daar puurt Black Flower een onweerstaanbare groove uit.

De Morgen ****