Kurt Van der Elst
za 11 jan 20:30

Wat is de Wat

HETPALEIS / Simon De Vos
11 jan
20:30
  • za 11 jan
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Wat is de Wat is het razend spannend verhaal van Valentino Achak Deng, een jonge Soedanees die van de ene op de andere dag zijn thuisland moet ontvluchten.

Een burgeroorlog breekt aan en Valentino begint samen met honderden andere ‘lost boys’ aan een eindeloze tocht van 1500 km, op zoek naar een veilig onderkomen. De weg is bezaaid met landmijnen, hongerige leeuwen, vijandige milities en de jongen wordt van de ene in de andere onwerkelijke situatie gekatapulteerd.

Een verhaal over de onaflatende wilskracht van de mens, over de hoop op een nieuwe toekomst én over de zoektocht naar het grote ‘Wat’.

Dave Eggers schreef met What is the What de ontroerende biografie van Valentino neer. Simon De Vos zet dit literaire meesterwerk op de planken. Gorges Ocloo speelt. Na zijn Shakespeare-adaptaties voor hetpaleis, kiest De Vos opnieuw voor grote emoties, maatschappelijke betrokkenheid en een kritische blik op de actualiteit, voor jongeren van nu.

Deze voorstelling werd gerealiseerd met steun verkregen via Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid, Tax Shelter fondsenwerving: Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius/Isabelle Molhant.

Meer achtergrondinfo:  https://www.spothetpaleis.be/spot/wat-is-de-wat/

Ocloo’s cool geeft zijn relaas een enorme lichtheid.

Gilles Michiels in De Standaard

Credits

Bewerking, regie Simon De Vos Bewerking, dramaturgie Tom Rummens Spel Gorges Ocloo Vormgeving Stef Stessel Muziek Mauro Pawlowski Lichtontwerp, videomontage Sander Salden Geluidsontwerp Diederik De Cock Kostuums Joëlle Meerbergen Regie-assistentie Lucas van Dam Productie Hetpaleis

Gebaseerd op het boek WHAT IS THE WHAT van Dave Eggers, 2006