zo 12 jan 15:00 - 18:00

Hèhè! Wat een Jan!

Jan De Wilde
12 jan
15:00 - 18:00
  • zo 12 jan
    15:00 - 18:00
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Al meer dan vijftig jaar is Jan De Wilde een kleinkunsticoon. Nummers als ‘Hèhè’, ‘Eerste sneeuw’ en ‘Fanfare van honger en dorst’ behoren tot ons cultureel erfgoed.

Jan De Wilde is een kleinkunsticoon, een unieke vertegenwoordiger van de eerste generatie Vlaamse kleinkunstartiesten. Moeiteloos behield hij zijn status, dankzij liedjes die tot onze culturele ziel zijn gaan behoren.

Onder de titel Hèhè! Wat een Jan! staat De Wilde witgallig zilvergrijs, onnavolgbaar grappig maar bovenal muzikaal ijzersterk op het podium. Met het beste uit wat hij ooit op plaat zette én met verborgen parels uit de diepste krochten van zijn eigen repertorium. Een verrassing voor het publiek, en nog meer voor Jan en zijn muzikanten zelf.

Live verheft Jan traagheid tot kunst. Kleinkunst als opperste zen-benadering. Een liveconcert van ‘meneer De Wilde’ is een feest van zachtheid, humor en sacrale stilte.

Voor de theatertour Hèhè! Wat een Jan! doet Jan een beroep op zijn vaste muzikale ‘Vrienden’ waarmee hij al jaren speelt. Een bende subtiele talentvolle muzikanten met een grote staat van dienst, vaak aangevuld met een uitmuntend blazerskwartet.

Met de fijnste arrangementen creëren ze een intiem muzikaal bedje waarop Jan zijn kleinkunstliedjes spreidt. Met doorleefde stem, soms fluisterend, vaak debiterend, altijd overtuigend en geloofwaardig.

In stilte koestert Jan het heerlijke bestaan dat hij leidt, diep verscholen in Aaigem. De 75-tour is zijn manier om dankjewel te zeggen, aan publiek en organisatoren, omdat hij zijn leven kon bouwen op liedjes en zingen.

Credits

Met Jan De Wilde (zang, gitaar en mondharmonica), Eddy Peremans (gitaar), Kries Roose (toetsen), Jo Soetaert (drums), Mario Vermandel (bass en contrabas), Liesbeth De Lombaert (viool), Johan Van Neste (hoorn), Bart Coppé (bugel), Wim De Pauw (trombone), Geert Vanhassel (tuba)

Duur voorstelling: 100 min. - geen pauze