Jonas Larsson
do 16 jan 20:30

Melancholia - Ivanov is dood! Leve Ivanov!

de Roovers
16 jan
20:30
  • do 16 jan
    20:30 - 20:30
    Inleiding om 20:00
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

De Roovers maken een eigen versie van deze klassieker; een vrolijke voorstelling over grote droefenis en de ratrace van de hedendaagse samenleving.

Ivanov is ten einde raad. Zijn zaken gaan slecht en zijn vrouw ligt op sterven. Hij geeft op. Hij isoleert zich van alles en iedereen, laat zijn doodzieke vrouw aan haar lot over en brengt zijn avonden door bij zijn oude vriend Lebjedev. Diens dochter Sasja wordt stapelverliefd op de antiheld. Dit meisje met haar ontwapenend enthousiasme zou Ivanov een uitweg kunnen bieden. Is er verzet mogelijk tegen het onontkoombare?

Ondanks duidelijke successen hebben veel mensen het gevoel dat ze falen. Nooit zijn we mooi en succesvol genoeg, nooit in vergelijking met de ander als concurrent, maar ook met de ander die je zelf bent. Een race tegen je eigen schaduw kan je niet winnen.” (P. Verhaeghe)

Credits

Van en met Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens, Sofie Sente, Timo Sterckx, Vincent Van Sande, e.a. Scenografie Stef Stessel Kostuums Pynoo Lichtontwerp & techniek Bert Vermeulen Een productie van de Roovers spelen vzw