Ellen Goegebuer
do 30 jan 20:30

Cosi

Deschonecompanie/Muziektheater Transparant
30 jan
20:30
  • do 30 jan
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Opera of theater? Twee jonge koppels willen bewijzen hoe oprecht hun liefde is. Mozart en Da Ponte zijn niet ver weg.

Twee acteurs, twee klassieke zangers, een pianist en een violiste filosoferen en discussiëren met muziek en tekst uit Mozart en Da Ponte’s opera Così fan tutte over het bestaan van fysieke trouw.

Don Alfonso, een filosoof en tevens de pianist, beweert tegen twee jongemannen dat hun geliefden hen niet trouw kunnen blijven. De mannen eisen tegenbewijs en zetten samen met hem een experiment op.

Despina, de kamermeid en violiste, laat op haar beurt de vrouwen kennismaken met de vrije liefde. Geeft het resultaat Don Alfonso gelijk? En sterker nog: valt de liefde wel in een structuur te gieten?


 

“Goossens combineert aanstekelijk spel (waarin rechtstreeks naar het publiek gespeeld wordt) met weelderige virtuoze zang en zet beide zeer slim in: het spel houdt vaart in het verhaal, de zang zorgt voor de emotionele kleur. En de piano van Deltour is een trouwe gids.”

Els Van Steenberghe — Knack Focus

Credits

Regie, tekstbewerking, concept Tom Goossens Muzikale leiding Wouter Deltour
Spel Carine Van Bruggen, Arne Luiting, Wouter Deltour, Jokke Martens, Clara Cleymans, Esther Kouwenhoven Scenografie Geert Vanoorlé, Tom Goossens Beeld Ellen Goegebuer Techniek, lichtontwerp Johannes Ringoot Muziekdramaturgie Lalina Goddard Foto's Leontien Allemeersch Kostuum Marij De Brabandere Kostuumassistentie Els Van Buggenhout, Marie Mignolet Masker Lotte Stek Productieleiding Ruth Sarens, Hugo Gérard Met dank aan Raphaël Vandeweyer, LOD muziektheater, CC De Grote Post, Bronks, KASK Drama, Gwenda Dispersyn, Ruben Lefever Productie DESCHONECOMPANIE en Muziektheater Transparant | Translab Coproductie Operadagen Rotterdam en Opera Ballet Vlaanderen In samenwerking met LOD Muziektheater en KASK Drama Met de steun van de Vlaamse Overheid

Tom Goossens is in residentie bij TRANSLAB, de werkplaats voor jonge artiesten van Muziektheater Transparant

Duur voorstelling: 90 min. - geen pauze