©Brocken Inaglory-Own work
za 8 feb 20:30

SOMETHING (out of nothing)

A two dogs company / Kris Verdonck
8 feb
20:30
  • za 8 feb
    20:30
    Inleiding om 20:00 door Katie Verstockt
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Sterke beelden, op de grens tussen performance en installatie, tussen dans en architectuur.

Gisteren bepaalt vandaag, onherroepelijk. De beslissingen en keuzes van gisteren bepalen ons doen en laten van vandaag en morgen. Wat is de plaats van de mens in een wereld waarin ecologische catastrofe en technologie precies die plaats fundamenteel in vraag stellen?

De combinatie van onverbiddelijke winstlogica met technologische ontwikkelingen heeft de mens reeds gereduceerd tot wegwerpobject, de volgende stap is het onbewoonbaar maken van het landschap waarin we leven.

De dansers die in Something (out of nothing) rond waren, zijn vaak niet meer dan silhouetten of schaduwen. Het zijn de spoken die het gevolg zijn van de destructieve dynamiek tussen de mens en het landschap, dat in de voorstelling gevormd wordt door grote opblaassculpturen, noise celliste Leila Bordreuil en een robotdrum.

Brocken Inaglory-Own Work

Credits

Concept Kris Verdonck Dramaturgie Kristof van Baarle Dansers Mark Lorimer, Ula Sickle, Sophia Dinkel, Edward Lloyd, Clinton Stringer Cello Leila Bordreuil Voice-over Tawny Andersen Kostuums Eefje Wijnings Lichtontwerp Jan Van Gijsel Set design Kris Verdonck, Eefje Wijnings Software & Electronica Vincent Malstaf Technische coördinatie Jan Van Gijsel Sound design Victor Hidalgo Productie A Two Dogs Company / ICK Amsterdam Coproductie Spring Festival, Kaaitheater

Duur voorstelling: 90 min. - geen pauze