zo 9 feb 14:30 - 15:15
Blikopener

Snow (3+)

K.A.K. (Koekelbergse Alliantie van Knutselaars)
9 feb
14:30 - 15:15
  • zo 9 feb
    14:30 - 15:15
    Westrand - theaterzaal (vrije zit)

Een kløtervoorstelling over de klimaatcrisis

Beste kløter,
De Grote Mensen willen niet luisteren, dus jij moet mij helpen! Ik smelt! Mijn vriend zijn huis smelt ook!!! Wij hebben jullie hulp nodig! Help ons alsjeblieft! Kom snel! Nee! Nu!!!
Met vriendelijke groeten, De Sneeuwman

Snøw is een kløtervoorstelling van K.A.K. over de klimaatcrisis.
Samen met een pinguïn, een frigo en een rochelend vuilniszak, komt K.A.K. in opstand tegen alle Grote Mensen die niet willen luisteren.

K.A.K. is een los-vast collectief van 19 knutselaars, theatermakers en denkers dat voornamelijk actief is in Brussel. Een kleurrijke bende met het hart op de juiste plaats dat zich met Snøw voor de eerste keer aan jeugdtheater waagt om hun oplossing voor de klimaatzaak met de volgende generatie te delen.

Veel van de spelers hebben individueel ervaring met kinder en - jeugdtheater. Nikolas Lestaeghe (K.A.K.), maakte bij 4Hoog de voorstelling ‘HUT’ (3+), die hij al meer dan 400 keer speelde. Lotte Diependaele (K.A.K.) speelt sinds 2017 mee in deze voorstelling. Frederika Del Nero (K.A.K.) maakte met Julie Delrue ‘Vreemde Vogels’ (6+) bij Huis Alma. Dit jaar speelt Frederika in ‘Het meisje met de gele jas’ (2,5+) van 4Hoog. Dit jaar verzorgde ze de dramaturgie van ‘Tinsoldat’ (8+) van De Waancel. Femke Stallaert (K.A.K.) speelde in ‘Raya’ (10+) van Beeldsmederij De Maan, en in ‘Mieren slapen nooit’ (8+), van BRUT bij Villanella. Met Benjamin Opdebeeck (K.A.K.) speelde ze in ‘De Kleine Rode Eva’ (7+) van Beeldsmederij De Maan. Benjamin was ook te zien in Labyrint(10+) van Froefroe en Bulger van BRONKS. Nona Buhrs (K.A.K.) speelt ‘King Lear’ (15+) in Het Paleis in Antwerpen en Annelore Crollet (K.A.K.) was te zien bij Theater Froefroe in De broers Perdu (15+). En Renée Goethijn (K.A.K.) werkt met jonge mensen bij jeugdtheater Larf!, Bronks en Jonge Gewei.

BLIKOPENER vanaf 14u
Bij deze voorstellingen word je een half uur voor aanvang uitgenodigd voor een creatieve, speelse en klimaatbewuste omkaderingsactiviteit van ABK-docente Laura De Cloedt.

“Deze knotsgekke komedie is het aandoenlijkst wanneer ze de kleuters nietsvermoedend doet revolteren tegen hun eigen ouders.” - De Standaard

Credits

Van en met Koekelbergse Alliantie van Knutselaars