Alexander Daems
ma 17 feb 20:30

Maandagavond #1: liefde

De Nwe Tijd / M.O.T.
17 feb
20:30
  • ma 17 feb
    20:30
    Lou's Plek

"Alles in het leven draait om seks. Behalve seks. Seks draait om macht.” Is dat werkelijk zo, Oscar? En zelfs als het zo is, hoe zit het dan precies met de liefde?

De Nwe Tijd wil het graag nog eens over de liefde hebben. Van onhandige puberzoen tot #MeToo, van bonobo-promiscuïteit tot vogeltjesparingsdans en van liefdesbrief tot vechtscheiding.

Het zijn maar een paar van de ingrediënten die in de weken rond Valentijn worden samengesmolten tot een unieke en actuele liefdesshow, met in elke stad een speciale gast. En dit alles met op de achtergrond de beroemde uitspraak van Oscar Wilde.

Maandagavonden paren persoonlijke ontboezemingen aan politieke statements, literatuur en comedy. Bovenal zijn het avonden die echt ergens over gaan met de ongedwongenheid van een goed gesprek in je lievelingscafé. Er is livemuziek, er zijn interviews, er zijn gastoptredens, soms zijn er filmpjes en altijd is er soep en brood.

“Misschien wel de plezierigste momenten van het voorbije cultuurseizoen waren de maandagavonden van De Nwe Tijd. Elke eerste maandag van de maand organiseert het theatergezelschap van Freek Vielen, Suzanne Grotenhuis en Rebekka de Wit een avond waarop ze in hun stadspand aan de Antwerpse Sint-Paulusstraat en samen met gasten eigen teksten brengen. Vanaf januari ben ik gaan kijken, en ik vond het elke keer weer van een wonderlijk niveau – het stuntelige van die avonden dat alle verwachtingen wegneemt zit daar, toegegeven, misschien wel voor iets tussen (...) Ze zijn complexloos persoonlijk, zonder de rest van de wereld buiten te sluiten.”
KNACK – Peter Casteels

Alexander Daems

MAANDAGAVOND ON TOUR

Al drie seizoenen lang organiseert De Nwe Tijd maandelijks in haar eigen huis de Maandagavond. Op het kleinste podium van Antwerpen spreken Rebekka de Wit, Freek Vielen en Suzanne Grotenhuis over wat hen die maand geraakt heeft in het nieuws, hun leven en het universum. Er is daarnaast livemuziek, er zijn interviews, er zijn gastoptredens, soms zijn er filmpjes en altijd is er soep en brood.

Vorig seizoen draaiden ze warm met een aantal Maandagavonden buitenshuis, vanaf dit seizoen is de Maandagavond echt “on tour”! 

Credits

 Van en met Suzanne Grotenhuis, Freek Vielen, Rebekka de Wit en gasten.