wo 11 mrt 20:30

Red haired man

Alexander Vantournhout
11 mrt
20:30
  • 11 mrt
    20:30
    Inleiding om 20:00
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Corona nieuws: alle activiteiten van Westrand gaan tot nader order door zoals gepland. Eventuele nieuwe ontwikkelingen worden op de voet gevolgd en lees je hier


--


Absurde humor op de grens tussen circus en dans vol acrobatische hoogstandjes.

In Red Haired Men verweven vier performers de microverhaaltjes van Charms met dans, circus, acrobatiek, poppentheater, goochelkunst en buikspreken. Het resultaat is een grensoverstijgende choreografie van indrukwekkende capriolen, met veel gevoel voor humor.

Eén van onze meest getalenteerde circusartiesten neemt je, na zijn erg gesmaakte Aneckxander en Raphaël, in zijn eerste groepschoreografie mee naar een absurd universum.

Hij creëert een wereld waarin mensen verdwijnen en verschijnen, en verwondering en humor nooit zonder risico zijn.

Alexander Vantournhout slaagt er na zijn erg gesmaakte Aneckxander en Raphaël nu in om je met zijn eerste groepschoreografie mee te nemen in een absurd universum. Hij was laureaat van de prestigieuze wedstrijd CircusNext en won de Jongtheaterprijs én de publieksprijs op Theater Aan Zee. 

Een aanrader voor iedereen vanaf 12 jaar.

Zo absurd de gedichten van Daniil Charms, zo verwonderlijk zijn de fysieke stunts en illusies in de nieuwe voorstelling van Alexander Vantournhout.

Filip Tielens in De Standaard (****)

Credits

Concept en choreografie Alexander Vantournhout Creatie en uitvoering Ruben Mardulier, Winston Reynolds, Axel Guerin, Alexander Vantournhout Met Antoni Androulakis, Winston Reynolds, Axel Guerin en Alexander Vantournhout Productie Aïda Gabriëls Dramaturg Kristof van Baarle Theater coach Jan Steen Choreografische hulp Anneleen Keppens Extern oog Geert Belpaeme, Lili M. Rampre Advies magie en licht Tim Oelbrandt Constructie Willy Cauwelier Techniek Rinus Samyn, Bram Vandeghinste Company manager Esther Maas Foto’s Bart Grietens

Duur voorstelling: 70 min. - geen pauze