vr 13 mrt 20:30

Portu in Core _ UITGESTELD

I Muvrini
13 mrt
20:30
  • vr 13 mrt
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

CORONA UPDATE: Deze voorstelling wordt indien mogelijk verplaatst naar een latere datum. Volg hier de ontwikkelingen op de voet.


I Muvrini is een Corsicaanse vocale groep van wereldformaat. Ze zijn razend populair en hebben een live-reputatie om u tegen te zeggen.

De muziek van I Muvrini is een bijzondere mix van levenslust, strijdbaarheid, sociale bewogenheid, idealisme en diepgewortelde melancholie. Die weemoed is eigenlijk een constant aanwezige ondertoon.

I Muvrini - in de eerste plaats de zang van Alain en Jean-François - is door de jaren heen altijd oprecht gebleven. Het is muziek voor hart en ziel. Je hoeft niet eens op Corsica geweest te zijn of de taal te kennen om dat aan te voelen.

De Bernardini-broers tekenen voor een typische stijl die traditionele muziek combineert met tal van wereldse invloeden, echter zonder hun Corsicaanse identiteit te verloochenen. Het is deze onbevangen openheid naar de wereld die de groep internationaal succes bezorgde.

Met meer dan 20 studioalbums op de teller en concerten in de grootste zalen van Europa komen de broers Bernardini, vergezeld door hun trouwe muzikanten, terug naar Vlaanderen voor een vreugdevol concert.

Credits

Zang Jean-François Bernardini, Alain Bernardini, en Stephane Mangiantini Gitaren Micky Meinert Bas Cesar Anot Slagwerk Thomas Simmerl Toetsen Achim Meier Accordeon & doedelzak Loïc Taillebrest