Jelle Vermeersch
za 16 jan 20:30

Sketch 2

Bert of Roy
za 16 jan
20:30
  • za 16 jan
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Het duo Bert of Roy speelt als Gaston en Leo meets Samuel Beckett.

Dit is een uitgestelde voorstelling van seizoen 19-20. Afhankelijk van de beperkingen in de zaal, kan deze voorstelling opnieuw in verkoop gaan maar voorlopig zijn de definitieve tickets al uitverkocht. 

‘Bert of Roy’ oftewel Bert Haelvoet en Roy Aernouts leerden elkaar kennen in 1998 op de ter ziele gegane toneelschool Studio Herman Teirlinck. Al snel zouden ze daar de eerste kiemen leggen voor wat twintig jaar later de SKETCH-trilogie zou worden.

Na Sketch 1 leveren ze met Sketch 2 opnieuw het bewijs dat je voor een hilarische en absurde toneelervaring niet meer nodig hebt dan een sjaal en twee uitstekende acteurs die komisch talent paren aan een verbluffende tekstbeheersing.

De anekdote doet er verder niet toe. Al wat we weten is dat het begint bij het waargebeurde verhaal van onze twee protagonisten in Parijs waarbij één van hen bij het verlaten van bar Le Gallia zijn sjaal vergeet.

Deze op het eerste gezicht minimalistische gebeurtenis zou voor Roy Aernouts de aanleiding vormen om met Sketch 2 een tekst af te leveren waarmee hij na Iets Niet en Sketch 1 verder bouwt aan een nieuw Nederlandstalig toneelrepertoire waarbij Ionesco, Beckett en Gaston en Leo bij wijle om de hoek komen kijken.

Beste voorstelling van het jaar!

Wim Helsen

 


Bert Haelvoet

Bert Haelvoet speelde onder andere mee in theatervoorstellingen van de Roovers en tg stan. Tv-en film filmbekendheid geniet hij als acteur in onder meer Wat als?, De Helaasheid Der Dingen, Spitsbroers, 13 Geboden en De Dag. 


Roy Aernouts

Roy Aernouts is acteur, scenarist en cabaretier. Hij won het Leids Cabaret Festival, speelde oa. Othello bij Het Toneelhuis en in de opera Infinite Now van Luc Perceval. Als scenarist schreef hij de CANVAS-serie Clinch waarin hij naast Wim Helsen acteerde in een regie van Herwig Ilegems. Ook voor Bert of Roy schrijft hij de teksten.

Pers

In de media: 
Herinnert u zich Vladimir en Estragon? Ze zitten wellicht nog altijd te wachten op Godot. In hetzelfde absurde universum leven Bert en Roy. ... Hier staat een komisch duo met een heerlijk taalgevoel, even goed in staat tot filosofische hoogstandjes als tot lachwekkende non-discussies.” © Karel Michiels in De Standaard

Heerlijk. In tijden van Netflix en YouTube houden twee acteurs je een hele avond in de ban met een doos sjaals en een paraplu.” © Guillaume Van der Stighelen in GVA

Nog meer dan vroeger springen Bert of Roy in Sketch 2 nog dieper in het taalbad. De hersenkronkels lijken nog ingewikkelder, de verhaallijnen kruisen nog meer en het
taaluniversum oogt en klinkt nog weidser.” © Theaterarchief

Credits

Spel Bert Haelvoet en Roy Aernouts
Tekst Roy Aernouts
Coach Herwig Ilegems
Coproductie DEStudio 
Dramaturgie, algemeen advies en ontwerp sjaals Dr. Liesbeth Verpooten

Alle sjaals die gebruikt worden in de voorstelling komen uit de privécollectie van David Davidse.