Kaat Pype
do 2 apr 20:30

De Aanzegster_GEANNULEERD

Theater Zuidpool
2 apr
20:30
  • 2 apr
    20:30
    Inleiding om 20:00
    Cc Strombeek (stoelkeuze)
    geannuleerd

Hedendaagse tragedie waarin waarheid en fake-waarheid onherkenbaar door elkaar lopen.

In het Westerse theaterrepertoire zijn er nauwelijks vrouwenrollen die moeiteloos naast een rol als Hamlet, Oedipus of Oom Wanja kunnen staan. Zuidpool brengt daar verandering in en gaat in zee met grootmeester Ilja Leonard Pfeijffer.

Hij schrijft een theatertekst over de opkomst en neergang van een beroemde actrice. Als slachtoffer van én voorvechtster tegen mannelijke onderdrukking verwerft zij op korte tijd een enorme heldenstatus. Ze wordt wereldwijd een voorbeeld voor andere vrouwen en zet een beweging in gang die in alle gelederen van de samenleving voelbaar is. Tot zij zelf dader blijkt te zijn…

De aanzegster is een hedendaagse tragedie waarin waarheid en fake-waarheid onherkenbaar door elkaar lopen in een strijd die via de media wordt gevoerd. Een strijd waarin beeldvorming krachtiger en fataler is dan feiten.

Jorgen Cassier regisseert een bijzondere acteursploeg: Sofie Decleir, Koen van Kaam, Robby Cleiren,Kenneth Cardon en Stijn Van Opstal. Topmuzikante Els Vandeweyer speelt live vibrafoon en percussie.

Credits

Met Sofie Decleir, Robby Cleiren, Koen van Kaam, Stijn Van Opstal, Kenneth Cardon Tekst Ilja Leonard Pfeijffer Regie Jorgen Cassier Livemuziek Els Vandeweyer Kostuumontwerp Andrea Kränzlin Lichtontwerp Harry Cole Productie Zuidpool Coproductie de Roovers

Deze voorstelling vindt plaats in Strombeek, de losse ticketverkoop verloopt verder via hun website bij het klikken op ‘tickets’. Op deze manier heb je de mogelijkheid zelf een stoel in hun zaal te kiezen. Jouw abocode geldt ook in Cc Strombeek voor de aankoop van extra losse tickets voor theater.