zo 27 sep 20:30
- uitgesteld tot 2021 -

Requiem van Mozart (& muzikale lezing)

Kamerkoor en groot orkest Incantatio
27 sep
20:30
  • 27 sep
    20:30
    Sint-Theresiakerk, Dilbeek
    uitgesteld

Het Requiem blijft intrigeren, omwille van de onvolprezen muzikale kwaliteiten en het mysterie rond zijn ontstaansgeschiedenis. 

Deze voorstelling is verplaatst naar zondag 27 september 2020. De tickethouders hebben voorrang gekregen om hun ticket opnieuw te bevestigen. Door de huidige situatie en onzekerheid achten wij het echter logischer de verkoop voor deze nieuwe datum even (voorlopig) stop te zetten. Als je gereserveerd hebt voor deze nieuwe datum, blijft je reservering voorlopig geldig. Moesten er binnenkort nieuwe maatregelen genomen worden, en je nieuwe ticket niet meer geldig zou zijn, krijg je een nieuwe waardebon toegestuurd. 


Het Requiem van W.A. Mozart blijft intrigeren, omwille van de onvolprezen muzikale kwaliteiten én het mysterie rond zijn ontstaansgeschiedenis. Uitgevoerd door Kamerkoor en orkest Incantatio.

Feiten, geruchten en verzinsels zijn in de Requiemgeschiedenis nauwelijks te onderscheiden. Daardoor is het Requiem van Mozart vooral een product van de collectieve verbeelding geworden: omgeven door een rijke verhalenkrans, doordrongen van mysterie, met verdachtmakingen, roddels en regelrechte fantasie. Tot op de dag van vandaag.

Pieter Bergé, hoogleraar musicologie aan de KU Leuven, schreef het boek Wie schreef het Requiem van Mozart?, dat op zoek gaat naar antwoorden op de titelvraag.

In het eerste deel van de voorstelling doet hij het verhaal uit de doeken, waarbij Kamerkoor en orkest Incantatio ook enkele thema’s brengt. In het tweede deel wordt het werk integraal uitgevoerd.

Deze voorstelling wordt opgedragen aan Mirek Cerny, die deze voorstelling mede mogelijk heeft gemaakt, en jarenlang een stuwende kracht was in de programmatiewerkgroep van klassieke concerten in Westrand.