do 9 apr 20:30

De Gebiologeerden

de KOE_GEANNULEERD
9 apr
20:30
  • do 9 apr
    20:30
    Inleiding om 20:00
    Cc Strombeek (stoelkeuze)
    geannuleerd

Een farce over eenzaamheid en liefde en alles daartussen. Het alomgeprezen begin van de KOE. 

We gaan samen met de KOE terug naar de voorstelling waarmee het allemaal begon. De Gebiologeerden brengt ons het verhaal over E. Van de Broek en L. Van der Plas. Deze twee vrienden die hun emoties en hartstochten geen vrije loop durven laten, onderhouden zich binnen een onleefbaar en geforceerd beleefdheidspatroon.

Zo onderdrukken zij niet alleen hun gevoelens, maar ook een sluimerende maar hevige liefde voor elkaar, ontstaan uit een respectievelijk uitgesproken, echter nooit besproken, nood aan affectie. Mede uit angst voor zo een open confrontatie, de ware dialoog, hebben Erwin en Ludo zich verdiept in de ornithologie. Het is een extreme obsessie geworden via de welke zij de communicatie kunnen aangaan zonder onmiddellijk gevaar op een goede dag door zielenroerselen ten gronde te gaan.

Een heel eerlijke, buitengewoon kwetsbare, zeer grappig en doorlopend pretentieloos, een ontroerend geacteerde voorstelling. Acteren als een vorm van zijn. Ook dàt is naïef, maar prachtig om mee te maken.
- De Morgen (1990)

"De manier waarop het Antwerpse theatergezelschap De Koe het vogeltjeskijken gebruikt in hun sentimenteel-ironische farce De Gebiologeerden is meesterlijk. Als het gezelschap op dezelfde verfrissende manier theater blijft maken, wordt De Koe hét prijsbeest van het Vlaamse theater van de jaren negentig."
- De Standaard (1990)

"Een farce gemaakt met veel vakmanschap, verbeelding en vormbewustzijn."
- Leidsch Dagblad (1991)

"Met het bijwijlen zeer amusante en en uiterst knap gespeelde "De Gebiologeerden" bewijzen deze heren dat ze heel wat in hun mars hebben."
- Knack (1991)

"Ze tonen zich in deze eerste productie wars van effectbejag en modieuze trucs. Hun ironie is gemengd met tederheid en subtiel voeren ze je mee in een licht absurdistische wereld waarbij de theaterwetten terloops worden doorbroken. (...) Hun spel blijft klein, vol ingehouden passie en gevoel voor detail."
- De Volkskrant (1990)

"Toch zijn het niet zozeer de opbouw of de dosering die deze voorstelling opmerkelijk maken. Maar wel de authenticiteit waarmee theater gemaakt wordt: zonder truuks om de toeschouwer zand in de ogen te strooien en met veel durf en persoonlijkheid. Het is lang geleden dat ik nog zo genoten heb van een theateravond."
- De Standaard (1990)

"Een fantasievolle voorstelling, simpel en geraffineerd tegelijk."
- Algemeen Dagblad (1990)

"... een prachtig debuut. De kwaliteit schuilt voornamelijk in de directe, vederlichte en nergens voorspelbare humor."
- Eindhovens Dagblad (1990)

"Peter Van den Eede en Bas Teeken acteren zeer subtiel, uiterst fris en spontaan en met veel gevoel voor understatement."
- Knack (1989)

Credits

 Van en met Peter Van den Eede en Bas Teeken

Deze voorstelling vindt plaats in Strombeek, de losse ticketverkoop verloopt verder via hun website bij het klikken op ‘tickets’. Op deze manier heb je de mogelijkheid zelf een stoel in hun zaal te kiezen. Jouw abocode geldt ook in Cc Strombeek voor de aankoop van extra losse tickets voor theater.