wo 15 apr 14:30 - 15:20
Blikopener

Kluizelaar (2+)

Simone De Jong
15 apr
14:30 - 15:20
  • wo 15 apr
    14:30 - 15:20
    Westrand - theaterzaal (vrije zit)

Spannende en geestige voorstelling over alleen zijn en thuis komen.

Er staat een vierkant. Is het een huis ?
Er komt geluid uit. Wat gebeurt er binnen ?
Er gaat een klepje open. Er gaat een lampje aan en uit.
Er zit iets of iemand in, dat is duidelijk. Maar wie of wat ?Kluizelaar is een beeldende voorstelling over een mini-huis. De zonderlinge bewoner zegt dat hij niet thuis is, maar we horen hem wel. Spannende en geestige voorstelling over alleen zijn en thuis komen.
Simone de Jong is een zeer talentvolle theatermaakster die al verschillende voorstellingen maakte met Dick Hauser van het toonaangevende gezelschap ORKATER.

‘Kluizelaar’ kreeg een 5*****-recensie in de Theaterkrant: ”Het is een eenvoudig en beproefd concept voor jonge kinderen: een doos die beweegt en waarmee van alles gebeurt. Maar in ‘Kluizelaar’ (een mooi geleende term van Annie M.G. Schmidt) wordt dit idee op een hoger niveau getild waarin acteur/danser/beweger Toon Kuypers zijn vakmanschap toont… De prachtige soundscape en subtiele belichting maken ‘Kluizelaar’ voor alle leeftijden een heerlijk theatraal kleinood om helemaal in op te gaan.”

 BlikOpener vanaf 14:00: een halfuurtje voor de voorstelling kan je aan de slag in een creatieve en speelse klimaatbewuste omkadering van Laura Decloedt!

De prachtige soundscape en subtiele belichting maken ‘Kluizelaar’ voor alle leeftijden een heerlijk theatraal kleinood om helemaal in op te gaan.

De Theaterkrant

Credits

Spel Toon Kuypers Regie en concept Simone de Jong Decor Erik Begemann Compositie Max Gramser