do 16 apr 14:00 - 15:45

Mirai (9+)

16 apr
14:00 - 15:45
  • do 16 apr
    14:00 - 15:45
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Handgetekende magische Japanse animatiefilm als een warme knuffel voor het gezin.

Kun leidt een gelukkig leven met zijn vader en zijn moeder, tot de geboorte van een zusje de gevestigde orde komt verstoren. Zijn vader en moeder hebben geen aandacht meer voor hem en dat kleine schepsel werkt hem al snel op de zenuwen. Hij zondert zich meer en meer af achter in de tuin, tot er iets magisch gebeurt. Hij ontdekt een portaal in de tuin waarmee hij door de tijd kan reizen. Zo ontmoet hij zijn moeder toen ze nog een kleine meid was, zijn overgrootvader als jonge man en zijn zus als volwassen vrouw!

De bekroonde, Japanse regisseur Mamoru Hosoda is een van Japans meest invloedrijke tekenfilmmakers. Dit erg persoonlijke verhaal, over een jongen die de liefde van zijn ouders probeert terug te winnen, is geïnspireerd op zijn eigen kinderen. Bij de geboorte van zijn tweede kind zag hij dat de oudste dacht dat de baby alle aandacht kreeg, waardoor ze erg jaloers werd. 'Mirai' is dan ook niet alleen de naam van het zusje uit de film, maar ook van zijn eigen dochter.

"De rake observaties, revelerende details, delicate kleuren en de manier waarop het alledaagse en het sprookjesachtige, het epische en het intieme aan elkaar worden gekoppeld [doen] het genereuze hart van zijn [Momaru Hosoda] film kloppen." ★★★★ - Focus Knack

"Wat Mirai zo mooi maakt, is het gevoel voor detail. Zowel in de realiteit – waar je titels van elk Taschen-boek in de kast van het scherm kan aflezen – als in de fictie." ★★★★ - De Morgen

"Golden Globe, Oscar: aan nominaties geen gebrek. Het ziet er ook prachtig uit en gaat over veel." - De Standaard

Ronduit magisch, hoe het Japanse animatiemeesterwerk Mirai je naar filosofische inzichten voert ★★★★★ - de Volkskrant

Mirai werd wereldwijd goed ontvangen. Dit gehandtekend mirakel werd geselecteerd voor de Quinzaine op Cannes, waar het in wereldpremière ging. De film werd daarna genomineerd voor tal van prestigieuze filmprijzen zoals Golden Globe en Oscar voor Beste Animatiefilm als eerste van zijn genre.

*Grootouderactie: Kom met je kleinkind(eren) naar de film en betaal slechts 3 euro per kleinkind!

Andere films in deze actie: Binti (8+) op 29.10.2019 en Corgi (6+) op 27.02.2020

Golden Globe, Oscar: aan nominaties geen gebrek. Het ziet er ook prachtig uit en gaat over veel.

De Standaard

Credits

Regie Mamoru Hosoda - Animatie/langspeelfilm - Japan - 2018- Nederlands ondertiteld - 98’