Gorges Ocloo
do 30 apr 20:30

Moby Dick _ GEANNULEERD

LOD / Gorges Ocloo
30 apr
20:30
  • do 30 apr
    20:30
    Inleiding om 20:00
    Cc Strombeek (stoelkeuze)
    geannuleerd

Jazzy opera, swingend en energetisch, over de nood aan toenadering in een alsmaar meer polariserende samenleving.

 “It is an evil voyage, I tell thee. If Ahab has his way, neither thee nor me, nor any member of this ship’s company will ever see home again.”

Gorges Ocloo wilde al langer een voorstelling maken gebaseerd op de literaire klassieker Moby Dick van Herman Melville. Toen hij een aantal jaren geleden in de krant een foto zag van een 11-jarig meisje in haar zondagse jurk, levenloos drijvend in het azuurblauwe water van de Middellandse Zee, begon de puzzel in elkaar te vallen.

Wist dit meisje, een van de eerste slachtoffers van een gezonken vluchtelingenboot, vooraf hoe gevaarlijk haar reis zou zijn? En zou de immer zwijgende, als exotische ‘barbaar’ geportretteerde Queequeg aan boord van de Pequod zijn gestapt, mocht hij op voorhand geweten hebben dat kapitein Ahab uit was op een roekeloze wraakmissie?

Voor de bewerking van Moby Dick klopte Ocloo aan bij de Nigeriaanse schrijver Ben Okri. Die herwerkte Melvilles tekst tot een magisch-realistisch verhaal over de kloof tussen macht en onmacht, hoog en laag, rijk en arm.

Een verhaal dat zich afspeelt nadat de boot gezonken is. In een poëtische en toverachtige wereld, geïnspireerd door voodoo en animistische vertellingen. Een plek waar alles kan. Waar Ahab en Queequeg voor het eerst met elkaar van gedachten wisselen, los van status en ego, los van het materiële, puur en naakt.

Op scène staan Josse De Pauw en de gelauwerde Amerikaanse mezzo-sopraan Raehann Bryce-Davis. Verwacht je aan een jazzy opera, swingend en energetisch, over de nood aan toenadering in een alsmaar meer polariserende samenleving.

Gorges Ocloo

Credits

Concept, regie Gorges Ocloo Libretto Ben Okri naar het gelijknamige boek van Herman Melville Met Josse De Pauw Sopraan Raehann Bryce Davis Muzikant n.n.g. Productie LOD muziektheater Coproductie C-Mine Genk, deSingel Antwerpen, Vooruit Gent, CC De Grote Post Oostende Met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid

Deze voorstelling vindt plaats in Strombeek, de losse ticketverkoop verloopt verder via hun website bij het klikken op ‘tickets’. Op deze manier heb je de mogelijkheid zelf een stoel in hun zaal te kiezen. Jouw abocode geldt ook in Cc Strombeek voor de aankoop van extra losse tickets voor theater.