do 30 apr 19:30 - 20:50
Pastavoorstelling

Dimanche (9+)

Cie Chaliwate & Focus Company
30 apr
19:30 - 20:50
  • do 30 apr
    19:30 - 20:50
    Westrand - theaterzaal (vrije zit)
    geannuleerd

Een geestig en teder portret van de mens versus de oncontroleerbare krachten van de natuur.

Ergens in de nabije toekomst…..
De mensheid is er niet in geslaagd zich aan te passen aan de nieuwe ecologische realiteit. Het is officieel het einde van de wereld zoals we die kennen...

In een klein gebouw in het centrum van de stad staat een familie op het punt om de zondag samen door te brengen, een familietraditie. Maar de muren schudden, buiten woeden wind en hevige stortregens. De storm is nog maar net begonnen.
Te midden van deze klimaatchaos proberen de protagonisten absurd genoeg om een normaal gezinsleven in stand te houden.
Ondertussen doen drie reizende wildverslaggevers hun best om de apocalyps te documenteren. Ze filmen, met alles waarover ze nog beschikken, de laatste, levende diersoort op aarde...

Tussen droomachtige fictie en feitelijke werkelijkheid schildert Dimanche een geestig en teder portret van de mensheid, verrast door de oncontroleerbare krachten van de natuur. 
Over de vindingrijkheid en koppigheid van de mens die tot het absurde uiterste gaat om ondanks de chaos van de ecologische ineenstorting een gevoel van normaliteit wilt behouden.
 

Een schitterende, hartverscheurende voorstelling, vol humor en flair - The Arts Desk

Een charmante mix van feit en fictie met een vintage look en zeer actuele boodschap - Edinburgh Guide

Lees hier de lovende recensie uit De Standaard.

Dimanche - Teaser from THEATRE DE NAMUR on Vimeo.

PASTAVOORSTELLING

Kom naar Westrand voor een gezellig avondje uit met het gezin! Zonder avondstress, en ook geen luiemoekeseten: aan Lou's Plek kan je vanaf 18u namelijk een heerlijke en gezonde pastabeker bestellen, geen reservatie nodig. Een kleine pastabeker aan 6 euro, een grote aan 9 euro, volgens het concept 'Pimp jouw pasta': je werkt je pasta af naar eigen smaak.

BlikOpener vanaf 19u

Bij deze voorstellingen kan je een half uurtje voor de voorstelling zelf aan de slag in een creatieve, speelse en klimaatbewuste omkadering van Laura De Cloedt.  Open werktafels. Anders kijken door te doen.

Laura De Cloedt?

Laura is een kunsteducatieve freelancer en onze Atelier#46-docente. Ze werkt vanuit de overtuiging dat creativiteit een interessante beleving is, noodzakelijk voor je ontwikkeling, ongeacht je leeftijd. Ze ontwikkelt open werktafels op alle familiedagen en in de vakantie verzorgt ze de populaire Kunstlab-weken.

Een juweel van creativiteit en humor.

Le Suricate Magazine

Credits

Van en met Julie Tenret, Sicaire Durieux, Sandrine Heyraud Licht Guillaume Toussaint Fromentin Geluid Loic le Foll Decor Zoé Tenret Poppen Waw ! Studios / Joachim Jannin Video Tristan Galand Onderwater film Alexandra Brixy Productie Léonard Clarys