Zomercafé 2019

Muziek, hapjes en drankjes in de Kasteelhoeve
27 aug
20:00
  • di 27 aug
    20:00
    Kasteelhoeve (de Heetveldelaan 4, Dilbeek)
    gratis

 De vijfde editie van het Zomercafé wordt feestelijk ingekleed met nieuwe meubels!

Naar aanleiding van dit kleine jubileum krijgt het Zomercafé nieuw meubilair van recycleerde palletten voor een frisse look van het zomerterras. Naast de nieuwe meubels vind je op het Zomercafé ook de nieuwe Watertap. De Watertap levert via kraantjeswater fris kwalitatief bruis- en plat water, eventueel aan te vullen met siroopsmaken zoals vlierbloesem, gember-citroengras en vele anderen. De Watertap werd reeds getest en goedgekeurd op Tomorrowland.


Dit jaar kiest het Zomercafé volop voor samenwerking tussen verschillende Dilbeekse verenigingen. Met succes: elk Zomercafé wordt uitgebaat door meerdere verenigingen samen. Dit leverde volgend programma op:
 


PROGRAMMA ZOMERCAFÉ 2019
 

25 juni: Vijverfestival & Pasar
Mini-Vijverfestival

De organisatoren van het Vijverfestival bijten opnieuw de spits af en toveren het Zomercafé om in een mini-Vijverfestival, in afwachting van het echte festival in juli, met wat randanimatie en een mini-kinderdorp. Pasar zorgt voor een lekkere cocktail!
 

2 juli: Chiro Bodegem & Fanfare De Vrije Belgen
Nederlandstalige meezingers

Stilzitten en zwijgen is er zeker niet bij, want de fanfare brengt live Nederlandstalige ‘zing mee’ muziek en nadien is de Chiro aan de beurt met de digitale ‘dans mee’ muziek. Om de andere zintuigen te prikkelen is er, naast de klassieke dranken, het speciale bier van de fanfare, cocktails en hapjes.
 

9 juli: Werkgroep Vlaams beleid
Vlaams feest met Vlaanderen Boven Band
Ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag kan je genieten van de Vlaanderen Boven Band met als frontman-bezieler Gene Thomas. De band brengt ook twee gastartiesten mee. Wie hij meebrengt naar Dilbeek is nog een verrassing. De band grasduint in de roemrijke geschiedenis van Nederpop en anderstalige muziek gemaakt in Vlaanderen.
 

16 juli: Rode Kruis & Judoclub Dilbeek
The Dusty Millers

Country, blues en traditionele muziek tijdens dit Zomercafé met The Dusty Millers. Zes muzikanten die hun eigen kenmerkende, originele sound meebrengen. Je kan er deze avond ook terecht voor hotdogs en een ijsje en aan de cocktailbar kan je afkoelen met een lekkere sangria.
 

23 juli: Nidasjtere, Kankerplatform & KVLV Itterbeek
Mè Folle Goesting

Voor ieder wat wils, want coverband Mè Folle Goesting brengt gezellige folk, een romantische noot, lichte popmuziek en een jazzy tune. Tijdens deze diverse klanken kan je snuisteren tussen de zelfgemaakte sieraden en andere creaties van de KVLV. Honger? Er zijn broodjes met braadworst!
 

30 juli: Bagaya Kapelle & Oxfam Wereldwinkel Dilbeek
Djembé

Dilbeek reist naar de andere kant van de wereld. Wegens het succes van vorig jaar kan je dit jaar opnieuw proeven van allerlei Afrikaanse lekkernijen en genieten van diverse (virgin) cocktails. Djembégeluiden maken het geheel helemaal af, maar je hoeft niet enkel te luisteren: je kan zelf meedoen!
 

6 augustus: Dilbeekse Zwemvereniging & Dilbeek Atletiek Club
Poolparty

Deze avond ben je welkom voor een poolparty met verschillende cocktails en hapjes, dansend op de tonen van The Pick Hardo Bros. feat. Jana De Valck en met DJ Captain Pick Art als Afterparty.
 

13 augustus: Fietsband (Kom Op tegen Kanker) & Handbalclub GBSK
The Mates

Ga mee met The Mates op een reis door de tijd met de beste en leukste nummers van gekende artiesten, zoals CCR, The Beatles, The Rolling Stones en nog veel meer. Daar horen vanzelfsprekend zomerse cocktails met hamburgers en hapjes bij. Afterparty met Discobar Den Dansvloer.
 

20 augustus: JK Vuilbak & JK zomaar
Jakomo

De jeugdhuizen trekken voor de gelegenheid naar de Kasteelhoeve en brengen een live band en DJ’s met zich mee. Voor de dorst ga je naar de cocktailbar voor een Alfredo of Kasteelbier Rouge. Wie honger heeft kan zich tegoed doen aan een hamburger of veggieburger.
 

27 augustus: Curieus & Masereelfonds
Reis rond de wereld met Marhaba

Curieus en Masereelfonds sluiten het Zomercafé af met een reis rond de wereld. Marhaba neemt het podium in met acht muzikanten uit maar liefst 7 verschillende landen. Het optreden wordt ondersteund door getuigenissen van klimaatvluchtelingen. Aan de bar kan je naast streekbieren ook terecht voor Griekse wijn Retsina en een Griekse mezze.
 

 
Op de hoogte blijven van updates over het Zomercafé? Volg dan zeker onze facebookpagina.

 

 

 

Vragen? Meer informatie via gemeenschap@dilbeek.be of 02 451 69 32.