do 23 jan - za 25 jan

Cinema Malfait

Circus Ronaldo
23 jan
-
25 jan
 • do 23 jan
  18:00
  OP LOCATIE
 • do 23 jan
  20:30
  OP LOCATIE
 • vr 24 jan
  18:00
  OP LOCATIE
 • vr 24 jan
  20:30
  OP LOCATIE
 • za 25 jan
  14:00
  OP LOCATIE

Deze voorstelling vindt plaats in het kader van het meerdaagse microfestival puBLIK

De film komt in het najaar 2019 in roulatie, maar hij zal niet geprojecteerd worden in (cinema)zalen. ‘Wees blij dat het regent’ zal te zien zijn in een omgebouwde truck, een knusse ‘cinemabarak’, genaamd Cinema Malfait.

Om de film Wees blij dat het regent tot bij de mensen te brengen, gaat Circus Ronaldo een oude vrachtwagen verbouwen tot een cinema. In twee uur tijd zal deze vrachtwagen kunnen uiteen geplooid worden tot een echt, ouderwets cinemazaaltje met 75 zitplaatsen. De cinemabarak zal volledig ingekleed zijn in de warme, nostalgische stijl van de film.

Maar er is meer dan enkel een film die geprojecteerd zal worden. Cinema Malfait zal immers gerund worden door César Malfait (Karel Cremers), de louche circusdirecteur van het fictieve Circus Malfait uit de film. Dat ‘malafide personage’ zal het filmpubliek opwachten en zal hen op verkeerde benen zetten, nog voor de film begint …

Realiteit en fictie vermengen zich . Een mooi, origineel project op de grens tussen circus, film en performance.
 

in het kader van het publikfestival

Zes dagen lang tonen we voorstellingen, performances en film die zich anders verhouden tot het publiek dan gewone voorstellingen. Die je doen kijken vanuit een ander perspectief, waardoor de beleving anders wordt.