Cinema Malfait

Circus Ronaldo & Gust Van den Berghe
23 jan
-
24 jan

 Microfestival over kijken en perspectief. 

De film komt in het najaar 2019 in roulatie, maar hij zal niet geprojecteerd worden in (cinema)zalen. ‘RAIN ANYWAY’ zal alleen te zien zijn in een omgebouwde truck, een knusse ‘cinemabarak’, genaamd Cinema Malfait.

Om de film RAIN ANYWAY tot bij de mensen te brengen, gaat Circus Ronaldo een oude vrachtwagen verbouwen tot een cinema. In twee uur tijd zal deze vrachtwagen kunnen uiteen geplooid worden tot een echt, ouderwets cinemazaaltje met 75 zitplaatsen.
De cinemabarak zal volledig ingekleed zijn in de warme, nostalgische stijl van de film.

‘RAIN ANYWAY’ zal enkel te zien zijn in deze mobiele cinema, Cinema Malfait, die telkens een stop van één of meerdere dagen zal houden in de onmiddellijke buurt van een Cultureel Centrum of bioscoop in Vlaanderen. Nieuwsgierigen die de film willen zien, moeten dus op zoek naar de mobiele Cinema Malfait of moeten wachten tot die in hun buurt zal komen.

Maar er is meer dan enkel een film die geprojecteerd zal worden. Cinema Malfait zal immers gerund worden door César Malfait (Karel Cremers), de louche circusdirecteur van het fictieve Circus Malfait uit de film. Dat ‘malafide personage’ zal het filmpubliek opwachten en zal hen op verkeerde benen zetten, nog voor de film begint …

Realiteit en fictie vermengen zich . Een mooi, origineel project op de grens tussen circus, film en performance.
 

in het kader van het publikfestival

Zes dagen lang tonen we voorstellingen, performances en film die zich anders verhouden tot het publiek dan gewone voorstellingen. Die je doen kijken vanuit een ander perspectief, waardoor de beleving anders wordt.