za 25 jan 14:00 - 16:00

Grensgeval

Murmur (4+)
25 jan
Vanaf 14:00

Deze voorstelling vindt plaats in het kader van het meerdaagse microfestival puBLIK

Murmur gaat over de (on)mogelijke grenzen tussen mens, natuur en ding. Kan een mens een ding worden? Of een machine, of een dier? Kan een ding tot leven komen? En kan een object soms ook dierlijk zijn?

Camiel Corneille zwiept, smijt en slingert met speakers waaruit natuurgeluiden klinken. Hij bedekt ze, dempt ze, deelt ze uit. Zo maakt hij live een acrobatische, bewegende geluidscompositie. Hij plakt speakers op zijn lijf, gaat de lucht in. Is hij een helikopter? Een zwerm spreeuwen? Een cocon? Of toch gewoon een zoekende mens? Hij hijst een krakende speaker op zijn rug, sleept als een slak over de grond.

Plots beginnen de rugzakken van het publiek te zoemen en wordt alles en iedereen deel van een wervelwind van geluid. Ben je een mens in een groep? Een dier in een zwerm? Of een instrument in een compositie? Of ben je het allemaal tegelijk?

Murmur is circus-geluidstheater dat alle zintuigen prikkelt. Met ruisende rugzakken, een landschap van speakers en een acrobatische componist.

Een voorstelling voor iedereen die wel eens meer dan alleen mens wil zijn.

In het kader van het publikfestival

Zes dagen lang tonen we voorstellingen, performances en film die zich anders verhouden tot het publiek dan gewone voorstellingen. Die je doen kijken vanuit een ander perspectief, waardoor de beleving anders wordt.

Credits

Concept Hanne Vandersteene, Mahlu Mertens, Stijn Dickel, Acrobatie Camiel Corneille
Regie Hanne Vandersteene en Mahlu Mertens, Dramaturgie Mieke Versyp, Geluidscompositie Stijn Dickel (aifoon), Software-ontwikkeling Pieter Heremans, Hardware Jeroen Vandesande, Kostuums Dorine Demuynck, 
Coproducenten aifoon, Provinciaal domein Dommelhof/Theater op de Markt, C-Takt, MiraMiro met steun van De Vlaamse Overheid, Stad Gent, De Grote Post,
Circuscentrum, Circusnext, Sabam for Culture met dank aan Sterre De Vresse, Ward Mortier, Camille Paycha