di 26 nov 20:30 - 22:30
Holebifilmfestival

Portrait De La Jeune Fille En Feu

"Een buitengewoon elegant, raadselachtig drama" - ★★★★★ The Guardian
26 nov
20:30 - 22:30
  • 26 nov
    20:30 - 22:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

"Geen enkele andere film maakte dit jaar zo'n indruk. [...] De mooiste van het jaar." ★★★★★ Humo. In het kader van het Holebifilmfestival.

Frankrijk, 1760. Een Franse gravin heeft een rijke Milanees op het oog voor haar jongste dochter Héloïse. Héloïse is echter niet zo opgezet met haar nakende huwelijk en weigert te poseren voor haar huwelijksportret. Uiteindelijk moet de schilder een hoofdloos portret afleveren, want haar gezicht heeft hij zelfs nooit gezien.

Maar de gravin schakelt Marianne in. De jonge portrettist zal doen alsof ze een gezelschapsdame is en Héloïse heimelijk observeren. Overdag observeert Marianne haar model zodat ze ‘s nachts stiekem het portret kan schilderen. In Héloïses laatste dagen voor haar trouw groeien de vrouwen naar elkaar toe.

Regie Céline Sciamma Met Noémie Merlant , Adèle Haenel , Luàna Bajrami

Frankrijk - Drama, Geschiedenis - 2019 - 119' - Tweetalig ondertiteld

“Portrait de la jeune fille en feu zal uw hart uit uw korset doen bonken van allesverterende passie. Een van de mooist opgebouwde slowburners aller tijden, en misschien wel onze film van het jaar.” ★★★★★ - De Morgen

"Het eindshot, met die machtige muziek van Vivaldi die uw ziel zal opensplijten, is als een storm die losbarst en die je overrompelt zoals alleen een grote liefde je kan overweldigen." ★★★★★ - HUMO