Familiedag Bos

Diorama (4+)

Hanafubuki
20 okt
14:00
Een korte, intieme familievoorstelling in een houten mini-theatertje.

In een houten mini-theater worden voorwerpen zodanig opgesteld dat er een nieuwe werkelijkheid ontstaat. Je doorloopt als toeschouwer een fantasierijke, poëtische, visuele reis. De koffer die als toneelzaal fungeert zit vol met abstracte vormen, decors en personages. Als toeschouwer maak je een reis doorheen deze uitklapbare kijkkast waarin verschillende werelden ontstaan.

Alles begint op een vreemde ochtend, waar er plots geen ronde maar vierkante zon opkomt. De dieren beslissen of ze voor of tegen die “nieuwe zon” zijn. Tijdens dag en nacht, ziet het publiek herkenbare wereldse elementen: pinguïns op de noordpool, een giraf bij zonsondergang. De ene wereld volgt de andere op. De ronde zon gaat op en neer. Tot op een ochtend de zon vierkant is. Het publiek wordt plots geconfronteerd met een absurde en on- verwachte niet-bestaande wereld. Tweedimensionaal wordt driedimensionaal, geometrische vormen worden dieren, een vlak krijgt diepgang. Een nieuwe wereld openbaart zich en het publiek krijgt ruimte voor associatie.

Koop nu al je Familiedagpas online of aan de balie voor 10 euro per persoon, deze is geldig voor alle voorstellingen en workshops. De dag zelf opent de kassa vanaf 13u. Aan de onthaalbalie stel je je eigen parcours samen aan de hand van het overzicht. Kom op tijd als je zeker wilt zijn van je zitje op het uur van jouw keuze want sommige voorstellingen hebben een beperkte capaciteit!