di 25 feb 20:30 - 22:00
INLEIDING OM 20:00

Ghost Tropic

Hoopvolle Brusselse nachtelijke roadmovie door Bas Devos
25 feb
20:30 - 22:00
  • di 25 feb
    20:30 - 22:00
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

"Bas Devos doet Brussel pracht van een film cadeau" - ★★★★ De Standaard

De 59-jarige Khadija keert na een lange werkdag als poetsvrouw terug naar huis met de laatste metro. De vermoeidheid eist haar tol en Khadija valt in slaap waardoor ze haar gewoonlijke afstaphalte mist. Nu moet ze vanaf de eindhalte op eigen houtje thuis geraken. Een nachtelijke tocht die haar geleidelijk aan een andere kant van Brussel toont.

“Ghost Tropic is een nocturne die dienst kan doen als een warme soeplepel op koude winterdagen.” - Focus Knack

20:00  Deuren - inleiding 

20:20  Deuren - film 

20:30  Film 

We bieden een inleiding aan bij deze film door onze filmkenner Gerd Hendrickx. In maximum 10 minuutjes vertelt hij alles wat je moet weten, welke achtergrondkennis noodzakelijk is, bepaalde themalijnen of verborgen pareltjes waar je kan op letten zonder iets weg te geven over het plot. 

Wie is Gerd? 

De filmmicrobe kreeg Gerd Hendrickx al vroeg te pakken: van Errol Flynn, John Wayne en Alain Delon verslond hij als knaap elke film op grootvaders televisie. Nieuwe films als De Witte van Sichem, E.T. en The Neverending Story beleefde hij op het grote scherm van Cinema Eldorado in Brussel-centrum.  Als tiener ontdekte hij in het Brusselse filmmuseum Cinematek het werk van Louise Brooks, Fritz Lang, Fred Astaire & Ginger Rogers, Billy Wilder en Jacques Demy. Maar deze cinefiele veelvraat houdt niet alleen van regisseurs en sterren die al lang vertoeven in de eeuwige jachtvelden. Voor films als Girl, Roma, The Irishman of Ghost Tropic trekt hij ook vandaag nog met plezier naar de bioscoop.

Gerd Hendrickx werkt als coördinator cultuur bij het Vlaams-Brusselse mediahuis BRUZZ.  Zijn passie voor film verkondigt hij regelmatig bij BRUZZ radio.

Credits

Regie Bas Devos Met Saadia Bentaïeb, Nora Dari, Maaike Neuville
België - 2019 - Drama - 85' - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld