zo 9 feb 09:00 - 13:00

Weg van Klassiek dag 2

Wandeling in de Wolfsputten & Contemplations door Revue Blanche
9 feb
09:00 - 13:00

Deze 7de editie van Weg van Klassiek roept muzikale en natuurkrachten op in het Pajottenland en de Zennevallei. Centrale gast is het kamermuziekensemble Revue Blanche – met Klara’s Jonge belofte van het jaar Lore Binon in de rangen. Op vrijdag 7 februari verklanken ze de Belle Epoque van Misia en zondag is Revue Blanche er weer met een melancholisch programma. Het concert op zondag wordt voorafgegaan door een korte maar krachtige wandeling om al je zintuigen op scherp te zetten.

9.00 Onthaal met koffie en koffiekoek

9.30 Wandeling in de Wolfsputten.

Dit Europees beschermde natuurgebied van zowat 100 hectare is een van de grootste uit de regio. Merkwaardig genoeg ligt het pal in het centrum van het Dilbeek. Dit is dus hét beste voorbeeld van natuur in de buurt. We ontdekken nieuw aangelegde amfitheaters, uitkijkplatform en speelse plankenpaden. Wandel mee in het spoor van ons krachtdier de wolf langs bos, kalkgraslanden en de restanten van de oude steengroeve.

11.00 Dil’Arte: Muzikale inleiding door de klas Compositie en muziektheorie van Dil’Arte, voorbereid door Maarten Van Ingelgem

11.15 Dil’Arte: concert ‘Contemplation’ door Revue Blanche

Revue Blanche brengt muziek die over natuurverklankingen gaat: wind, schaduw, ademhaling, schreeuw,… en die religie en contemplatie als rode draad heeft. Een onderdompeling in de melancholie. Met werk van Saariaho, Hosokawa, Debussy, Takemitsu en Ravel.

12.30 Aperitief